Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
30 TL'ye OEM ya da Retail anahtarı size kimse vermez. İnternette jet lisans diye bir yerde 14 TL'ye görmüştüm. Üstüne 30 lira daha ekleyip Sağlam lisans üzerinden alın. Onlar gerçekten lisans veriyorlar. Ben Retail aldım.
Peki 3k TL'lik anahtarın 30 TL'ye satıldığında aklınıza bir şey gelmiyor mu? 3K'dan 30 TL'ye inince garip olmuyor da 15 TL'ye gelince mi garip oluyor.
Arada pek bir fark olmadığını matematiksel olarak anlayabilirsiniz tahminim.
Peki 3k TL'lik anahtarın 30 TL'ye satıldığında aklınıza bir şey gelmiyor mu? 3K'dan 30 TL'ye inince garip olmuyor da 15 TL'ye gelince mi garip oluyor.
Arada pek bir fark olmadığını matematiksel olarak anlayabilirsiniz tahminim.
Ben sağlam lisanstan kendime 120 TL'ye anahtar aldım. Arkadaşım Windows 10 aldığı için 70 TL ödedi ben ise Windows 11 OEM aldığım için bu kadar ödedim. Ayrıca çıkan her sorunda adamlar ile canlı sohbete geçtim ve hep yardım ettiler. Lisansı da kontrol ettim. Eski bir Windows 7 Ultimate OEM lisansıymış. Yani sorun çıkma olasılığı sahte kart ile alınan veya KMS sunucusuna bağlananlara göre daha az. Bu size mantıklı geldi mi?
Ben sağlam lisanstan kendime 120 TL'ye anahtar aldım. Arkadaşım Windows 10 aldığı için 70 TL ödedi ben ise Windows 11 OEM aldığım için bu kadar ödedim. Ayrıca çıkan her sorunda adamlar ile canlı sohbete geçtim ve hep yardım ettiler. Lisansı da kontrol ettim. Eski bir Windows 7 Ultimate OEM lisansıymış. Yani sorun çıkma olasılığı sahte kart ile alınan veya KMS sunucusuna bağlananlara göre daha az. Bu size mantıklı geldi mi?
Windows 11 Pro anahtar bakarken kendime 14 TL ye görmüştüm. Yaklaşık 2 ay önce. Sonra sağlam lisanstan 120 TL'ye OEM aldım . Tavsiye ederim.
Zaten piyasada Win 11 anahtarı yok ki.
Win 7-8-10 anahtarları satılıyor şu anda ve alttaki tabloya göre aktivasyon gerçekleşiyor.
İnternette aldığınız lisans anahtarını aratmayı denediniz mi?
Kısaca 5 TL'ye aldığınız RETAIL, OEM ve MAK anahtar ile 120 TL verip aldığınız anahtar arasında bir fark yok. Sizin Win 7 anahtarı ile aktivasyon yapmanızda da problem yok. Sonuçta aktivasyonun yapılıp yapılmaması önemli. Tek fark etkinleştiriyor mu, etkinleştirmiyor mu konusudur. Etkinleştirme sonrası sorun çıkma ihtimali yok. Neyi nasıl yapacağınızı biliyorsanız tabi.
Aldığınız lisans kodunun ne kodu olduğunu şu şekilde öğrenebilirsin.
Bu Batch Script, Windows aktivasyonunun kod ile kolayca yapılmasını sağlar. - BoomBookTR/Windows-Legal-Activation-Script
github.com
Kod:
✔️Windows 7 All Volume Editions Volume:MAK => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Windows 7 Home Basic => Windows 10 Home (Windows 11 Home)
✔️Windows 7 Home Premium => Windows 10 Home (Windows 11 Home)
✔️Windows 7 Ultimate => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Windows 7 SP1 Ultimate => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Windows 7 Professional => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Windows 7 SP1 Professional => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Win 8 RTM Core => Windows 10 Home (Windows 11 Home)
✔️Win 8 RTM CoreSingleLanguage => Windows 10 Home Single Language (Windows 11 Home Single Language)
✔️Win 8 RTM Professional => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Win 8 RTM Professional ProfessionalN Enterprise EnterpriseN Volume:MAK => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Win 8.1 RTM Core => Windows 10 Home (Windows 11 Home)
✔️Win 8.1 RTM CoreSingleLanguage => Windows 10 Home Single Language (Windows 11 Home Single Language)
✔️Win 8.1 RTM Professional => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Win 8.1 RTM Professional ProfessionalN Enterprise EnterpriseN Volume:MAK => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Win 10 RTM Core => Windows 11 Home
✔️Win 10 RTM Professional => Windows 11 Professional
✔️Win 10 RTM ProfessionalEducation => Windows 11 ProfessionalEducation
✔️Win 10 RTM ProfessionalWorkstation => Windows 11 ProfessionalWorkstation
✔️Win 10 RTM Education => Windows 11 Education
✔️Win 10 RTM Enterprise (OEM) => Windows 11 Enterprise
✔️Win 10 RTM CoreSingleLanguage => Windows 11 Home Single Language
✔️Win 10 RTM Professional Volume:MAK => Windows 11 Professional
✔️Win 10 RTM ProfessionalEducation Volume:MAK => Windows 11 ProfessionalEducation
✔️Win 10 RTM ProfessionalWorkstation Volume:MAK => Windows 11 ProfessionalWorkstation
✔️Win 10 RTM Education Volume:MAK => Windows 11 Education
✔️Win 10 RTM Enterprise Volume:MAK => Windows 11 Enterprise
Zaten piyasada Win 11 anahtarı yok ki.
Win 7-8-10 anahtarları satılıyor şu anda ve alttaki tabloya göre aktivasyon gerçekleşiyor.
İnternette aldığınız lisans anahtarını aratmayı denediniz mi?
Kısaca 5 TL'ye aldığınız RETAIL, OEM ve MAK anahtar ile 120 TL verip aldığınız anahtar arasında bir fark yok. Sizin Win 7 anahtarı ile aktivasyon yapmanızda da problem yok. Sonuçta aktivasyonun yapılıp yapılmaması önemli. Tek fark etkinleştiriyor mu, etkinleştirmiyor mu konusudur.
Aldığınız lisans kodunun ne kodu olduğunu şu şekilde öğrenebilirsin.
Bu Batch Script, Windows aktivasyonunun kod ile kolayca yapılmasını sağlar. - BoomBookTR/Windows-Legal-Activation-Script
github.com
Kod:
✔️Windows 7 All Volume Editions Volume:MAK => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Windows 7 Home Basic => Windows 10 Home (Windows 11 Home)
✔️Windows 7 Home Premium => Windows 10 Home (Windows 11 Home)
✔️Windows 7 Ultimate => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Windows 7 SP1 Ultimate => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Windows 7 Professional => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Windows 7 SP1 Professional => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Win 8 RTM Core => Windows 10 Home (Windows 11 Home)
✔️Win 8 RTM CoreSingleLanguage => Windows 10 Home Single Language (Windows 11 Home Single Language)
✔️Win 8 RTM Professional => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Win 8 RTM Professional ProfessionalN Enterprise EnterpriseN Volume:MAK => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Win 8.1 RTM Core => Windows 10 Home (Windows 11 Home)
✔️Win 8.1 RTM CoreSingleLanguage => Windows 10 Home Single Language (Windows 11 Home Single Language)
✔️Win 8.1 RTM Professional => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Win 8.1 RTM Professional ProfessionalN Enterprise EnterpriseN Volume:MAK => Windows 10 Professional (Windows 11 Professional)
✔️Win 10 RTM Core => Windows 11 Home
✔️Win 10 RTM Professional => Windows 11 Professional
✔️Win 10 RTM ProfessionalEducation => Windows 11 ProfessionalEducation
✔️Win 10 RTM ProfessionalWorkstation => Windows 11 ProfessionalWorkstation
✔️Win 10 RTM Education => Windows 11 Education
✔️Win 10 RTM Enterprise (OEM) => Windows 11 Enterprise
✔️Win 10 RTM CoreSingleLanguage => Windows 11 Home Single Language
✔️Win 10 RTM Professional Volume:MAK => Windows 11 Professional
✔️Win 10 RTM ProfessionalEducation Volume:MAK => Windows 11 ProfessionalEducation
✔️Win 10 RTM ProfessionalWorkstation Volume:MAK => Windows 11 ProfessionalWorkstation
✔️Win 10 RTM Education Volume:MAK => Windows 11 Education
✔️Win 10 RTM Enterprise Volume:MAK => Windows 11 Enterprise
Hepsi aynı değil. Satıcı size 5 TL olan lisansta OEM deyip MAK satabilir. Destek hattı yok ise ve bu satıcıya ulaşamıyorsanız kısaca her türlü kötülüğü yapabilir. Ama sağlam lisans biraz pahalı olmasına karşın destek sağlıyor. Lisans çalışmadı falan diyince size yenisini yolluyorlar. Veya siz yanlış kullanmış olabilirsiniz diye bağlanıp kendileri aktifleştirme yapıyorlar. Bu kadar güzel bir hizmete para vermeyi tercih ederim ben.
Ve evet, anahtarını aratmayı denedim. Hatta product kodumu bile arattım. Sadece böyle bir arama sonucu yok üzgünüz diye bir site çıktı. Ve ben lisans kodumun nasıl öğrenileceğini zaten biliyorum. Ayrıca show key plustan da kontrol ettim. Windows 7 Ultimate anahtarıymış kendileri önceden. Slmgr -dli komutunu kullanınca da OEM_DM kanalında olduğumu görüyorum.