Windows 10 Home Single C: Diski BitLocker ile şifreli

onr_bhcvn

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Bilgi İşlemci
Merhaba. Cihazıma format atacağım mevcut Windows sürümü Home Single sürümü kurulu lakin C: Sürücüsü şifreli. Kurulum öncesi şifreli olduğu için çözmemi istiyor. Home Single da BitLocker olmadığı için çözemiyorum. Pro sürümüne yükseltmeden şifreyi çözmenin bir yolu var mıdır?
Sorunu çözdüm arkadaşlar.
PowerShelli yönetici olarak açıp üzerine Disable-Bitlocker -MountVolume "C:" yazıp enterlayın şifreleme otomatik olarak iptal oluyor.

Son düzenleme:
Windows Setup alanına benzer sorun yaşayan arkadaşların çözüme ulaşması için bu komutu ekleyeceğim.
Bu sorunu yaşayanlar genelde Windows' un bu sürümünde Microsoft hesabı ile oturum açanlarda oluyormuş. Bu eklediğim sadece Windows içinden çözdü. Yeniden başlattığımda sürücü hatası onarılıyor diyip tekrar etkinleştirdirdi. aka.ms 'e giriş yapıp recovery keyi girmek durumunda kaldım.

Bu sorunu yaşayanlar genelde Windows' un bu sürümünde Microsoft hesabı ile oturum açanlarda oluyormuş. Bu eklediğim sadece Windows içinden çözdü. Yeniden başlattığımda sürücü hatası onarılıyor diyip tekrar etkinleştirdirdi. aka.ms 'e giriş yapıp recovery keyi girmek durumunda kaldım.
Hımm. O zaman sorun hakkında kesin çözüm olup olmadığına bakmam lazım. Bulursam ekleyeceğim. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı