Windows 10 Home vs Pro vs Enterprise

metinbektas25

Hectopat
İnternetten baktığıma göre en geniş özelliklere Enterprise sürümü sahipmiş. Ben Microsoft Office'in de falan içinde bulunduğu, daha yüksek performans veren, daha kullanıcı dostu, daha hızlı kullanılan Windows sürümünü kullanmak istiyorum. Hangisini seçmeliyim?

Yani Windows Home adı üstünde ev tipi, tablet ve benzeri gibi kullanımlar için. Windows Pro ise iş yerleri gibi işler için kullanılır. Zaten Windows Enterprise de Pro olan sürümün özelliklerini içinde barındırır.

Yararlı olabilecek ilgili konu ve mesaj:

Windows 10 Home, Pro ve Enterprise Arasındaki Farklar

Kısaca aradaki farklar şunlardır.
  • Entreprise: Büyük şirketler ve holdingler için hazırlanmış ve ayrıca IT yöneticilerinin kullanacağı son kullanıcı sürümüdür. İçinde IT yöneticileri için ve şirket sahipleri için gerekli daha gelişmiş geri dönük uyumluluk yazılımları ve uzak yönetim ve kontrol denetim yazılımları bulunan en geniş kapsamlı Windows sürümüdür.
  • Professional: Küçük çapta şirketler, geliştiriciler ve IT yöneticilerinin kullanacakları son kullanıcı sürümüdür. Entreprise ile yeteneklere sahip fakat içinde Entreprise sürümü kadar kapsamlı olmayan Windows sürümüdür.
  • Home: Ev ve Ofis kullanıcıları için tüm Windows 10 nimetlerinden yararlanan ama uzaktan yönetim, Hyper-V gibi iş hayatına özel yetenekleri köreltilmiş sürümdür.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı