Windows 10 Home'da Hyper-V Yükleme

Katılım
3 Eylül 2018
Mesajlar
1.872
Çözümler
34
Yer
Eagle Mars Colony
Bilindiği gibi Hyper-V sadece Enterprise, Pro ve Education sürümlerinde kullanılıyor ve Home sürümünde ise bulunmuyor. Home sürümünde Hyper-V kullanmak istedim. Bugün biraz araştırdım ve Türkçe içerik bulamadım. Hatta yabancı içerik bile yetersizdi. Ancak bir Alman sitesinde bir kişinin bunu başardığını gördüm.

İşlemlere başlamadan önce her ihtimale karşın verilerinizi yedekleyin. Öncelikle yeni bir metin belgesi oluşturun ve aşağıdaki kodu kopyalayıp yapıştırın:
Kod:
pushd "%~dp0"

dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\*Hyper-V*.mum >hyper-v.txt

for /f %%i in ('findstr /i . hyper-v.txt 2^>nul') do dism /online /norestart /add-package:"%SystemRoot%\servicing\Packages\%%i"

del hyper-v.txt

Dism /online /enable-feature /featurename:Microsoft-Hyper-V-All /LimitAccess /ALL

Sonra sol üstten Dosya> Farklı Kaydet deyip dosya adını "Hyper-V.cmd" olarak değiştirin, alttan tüm dosyaları seçin ve kaydedin:

368335


"Hyper-V.cmd" dosyasına sağ tıklayın ve yönetici olarak çalıştırın. Masaüstünde "Hyper-V.txt" adında dosya oluşacaktır, silmeyin. Karşınıza C:/Windows/servicing/Packages klasörüne gerekli dosyaları indirip yükleyen CMD ekranı çıkacak:

368339


Çok dosya var ve bu işlem yarım saat kadar sürebilir. Yüklemenin sonunda, CMD ekranında sizden (Y/N) şeklinde bilgisayarı yeniden başlatmak için izin isteyecek. Sadece "Y" tuşuna basın ve sistem güncellenip bilgisayar yeniden başlatılacak. Sistem yeniden açıldığında, Hyper-V'nin yüklenip yüklenmediğini kontrol edin.
Başlat:

368344


Denetim Masası> Program ve Özellikler> Windows Özelliklerini aç veya kapat:

368345


Bu kadar.
İlk işletim sistemi olarak Ubuntu 18.04.1 LTS'i kurdum. Gayet stabil ve sorunsuz çalışıyor. İlk başta Ubuntu'yu UEFI olarak kurmayı denedim ama olmadı, aslında uğraşmak istemedim.

368530
 
Selam konuyu hortlatmış gibi olacağım ama buradaki yaptığınız gibi Hyper-V'yi Windows 10 Home Single Language olan işletim sistemime kurdum fakat Nox Android emulatör'ü kurduğumda "VT servisiniz tespit edilemedi." diyor. Ya bunu düzeltmek lazım ya da silmek için de kod verebilir misiniz?

Not: Hyper threating BIOS'ta açık, Hyper-V Windows özelliklerini aç veya Kapat'ta açık. Ayrıca sanal makine platformu ve Windows Hiper yöneticisi platformu da açık.

Yardımcı olursanız sevinirim.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    4,4 KB · Görüntüleme: 183
Android Emülatör kurmaya çalışıyorum. WHPX veya AEHD ile oluyormuş. AEHD ile yapınca hyper-v istedi. Windows 10 Home'da çalışmıyormuş. Acaba WHPX ile yaparsak hyper-v'ye gerek kalmadan çalışır mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı