d4rk0gr33n
Decapat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
- RAM
- 8GB
- Ekran kartı
- 4GB GT730
- İşlemci
- AMD Athlon(tm) X4 740 Quad Core Processor 3.20GHz
Selam dostlar! Size minik bir olayı anlatıp daha ideal bir işletim sistemi ricasında bulunmak istiyorum veya daha güzel bir çözüm yöntemi, artık nasıl tavsiyeler gelecek ise çok meraklıyım 
(İlk Technopat deneyimim ve tüm her şeyi ayrıntılı bir şekilde dikkat ederek yazıyorum, 2 kere yazdığım şey gitti hayattan soğdum ve bu sefer TXT dosyasına kaydedicem ama vazgeçmicem. )
Mini uyarı: Bu tüm okuyacaklarınız içerisinde gördüğünüz ünlem işaretleri bağırmak, saygısızlık yapmak için değil; tiz sesle heyecandan havalara uçmak içindir ve maalesef kitap yazar gibi tepkilerimi burada açıklayamıcam ve büyük harf ile yazılanlar da normalde bu şekilde olacaktı ki sorularım hep bu yüzden silindi diye tahmin ediyorum, hiç uyarı ile riske girmeden belirtiyim tüm büyük harfler kısaltma için konulmuştur, bağırma anlamı tanışamamaktadır, anlayışınız için çok teşekkür ederim
)
Giriş:
(İlk Technopat deneyimim ve tüm her şeyi ayrıntılı bir şekilde dikkat ederek yazıyorum, 2 kere yazdığım şey gitti hayattan soğdum ve bu sefer TXT dosyasına kaydedicem ama vazgeçmicem. )
Mini uyarı: Bu tüm okuyacaklarınız içerisinde gördüğünüz ünlem işaretleri bağırmak, saygısızlık yapmak için değil; tiz sesle heyecandan havalara uçmak içindir ve maalesef kitap yazar gibi tepkilerimi burada açıklayamıcam ve büyük harf ile yazılanlar da normalde bu şekilde olacaktı ki sorularım hep bu yüzden silindi diye tahmin ediyorum, hiç uyarı ile riske girmeden belirtiyim tüm büyük harfler kısaltma için konulmuştur, bağırma anlamı tanışamamaktadır, anlayışınız için çok teşekkür ederim
Giriş:
Not:Yine sıradan bir gündü; kuşlar ötüyor, güneş doğuyor ve tabii ki ben yine bilgisayarı kurcalıyordum. GTA 4, 4 GB'lik ekran kartımda çok kasıyordu ve ben de bunun için araştırmalara koyuldum. Hiperaktif ve erkenci birisi olduğum için daha güneş doğmadan PC başına geçmiştim ve her sabah olduğu gibi yine beynimi üst düzey kullanıyordum! GTA 4'ü aslında kasma ve donma sorunları olmadan aşırı akıcı bir şekilde oynama yöntemi keşfetmiştim! VulkanRT imdadıma yetişmişti- yetişti mi? Ekran kartım GT730 olduğu için maalesef yetişemedi fakat belki NIVIDIA GeForce kurarsam ve yönetsem belki bu problemden kurtulurdum. Full odak çalışmalarıma başladım, notlar çıkartıyor, araştırıyor ve öğreniyordum ayrıca bildiklerimi uyguluyordum. Tüm Windows 8.1 için indirdiğim paketler benim GT730'a uyumsuzdu. Windows 10 olması gerekiyordu.
Windows 10 İle TanışmaGTA 4'te artık pek ilgim yok.
Sorunlar ve Sorunlar:Aklıma dahice bir fikir geldi, uyku sersemi miydim bilmiyorum .d, neden Windows 10 kurmuyorum? Sonuçta işletim sistemi profesörüyüm, Windows 10'u Windows XP'ye döndürmesini biliriz evelallah. Mükemmel ötesi planımı uygulamaya koyuldum. İlk olarak Unity üzerinde aylarca çalıştığım oyunumu yedeklediğim Flash belleği kazayla biçimlendirdim, anlık bir depresyondan sonra Windows 10'u Flash belleğe taşımayı başardım ve kurulum başladı! Tüm devlet dosylarını USB Flash belleğime taşırmışcasına uzun bir aradan sonra Windows 10 açılıyordu!
Cennet Hayatı:Windows 10'u büyük bir heyecan ve merak içerisinde açmıştım, o kadar heyecanlıydım ki 6 ayın (hayatımda ilk defa bu kadar ilerleyebildiğim USB Flash'daki oyun projemin) acısını çoktan unutmuştum. Karşıma ilk olarak milyarlarca hizmet geldi. Bir NASA astronotu havasında tüm hizmetleri devre dışı bırakıp sadece Rusça/Almanca/Arapça/Türkçe klavyelerini seçerek ilk yazılımı Windows 10'a kurmaya başladım. Hayallerim birazcık yıkılmıştı. Kasma ve donma sorunları üst düzeyde, işletim sisteminden bana RAM kalmıyor, ayrıca Windows 8.1'de aşırı ısı ve kapanma sorunlarından dolayı işlemci sınırı hâlâ açık gibiydi. Anlayacağınız koskoca AMD işlemci, küçücük ARM işlemcisine dönmüştü. İlk yazılımımı yani REUS oyununu kurduktan sonra artık anlamıştım, Windows 10'u elden geçirme zamanı gelmişti!
Cehennem HayatıTüm programları deli gibi araştırıyor, notlar çıkartmaya devam ediyor ve gereksiz programların exe'lerini siliyordum. %35 RAM'den %5 RAM'e yani Bellek Kullanımına düşürmeyi başarmıştım. Arama çubuğunu bile devre dışı bırakmıştım, artık arama çubuğu ben olmuştum ve her şeyin adresini ezberlemiştim. Çoğu hizmete ihtiyacım yoktu, beynim ve bilgisayarla iletişime geçmesini sağlayan input alıcıları yeterli oluyordu.
Evet dostlar, hikayemi okuduğunuz için teşekkür ederim ve Windows gibi ağır bir işletim sistemi yerine daha hafif ve Windows programlarını, oyunlarını vs. açabilen kullanışlı bir işletim sistemi önerebilir misiniz veyahut bu absürt durumdan kurtulmam için tavsiyelerinizi alabilir miyim? Sağlıcakla kalın!SYSTEM'im maalesef sahipliğini değiştiremiyordum, RAM'lerimi kısıtlayan Defender'ı silemiyordum ve bu benim özgürlüğümü kısıtlıyordu özetle deli ediyordu. Acaba bundan kurtulabilir miydim? "Yönetici İzni Sağlamalısınız" mı ne diyordu rahmetli, o programı... gittim... sildim... Ah keşke geri dönüşüm kutusunu boşaltmasaydım...
Son düzenleyen: Moderatör: