Windows 10 ile Linux Mint Dual Boot nasıl yapılır?

Tamam o zaman, CMD'den çıkabilirsiniz.
Linux Mint'i kurarken tam olarak nasıl kurdunuz?
Biraz karışıklık olmuş galiba.
USB'den boot ettikten sonra Install Linux Mint'i açtım ve kurdum. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlat falan yazıyordu, bastım ona ve yükleme medyasını çıkartıp ENTER'a bas yazdı. Bende çıkartıp bastım, daha sonra beni Windows'a attı.

USB'yi çıkartınca Linux'a erişemiyorum, zaten istemediğim diske kurdu Linux'u. Problem o bence.

USB'den boot ettikten sonra Install Linux Mint'i açtım ve kurdum. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlat falan yazıyordu, bastım ona ve yükleme medyasını çıkartıp ENTER'a bas yazdı. Bende çıkartıp bastım, daha sonra beni Windows'a attı. USB'yi çıkartınca Linux'a erişemiyorum, zaten istemediğim diske kurdu Linux'u. Problem o bence.
Maalesef şu anda müsait değilim fakat eğer @Rona hocam müsaitse size yardım edebilir kurmakta.
Şu anlık Linux Mint'in kurulduğu yeri silebilirsiniz o zaman.

Tamamdır hocam yardımınız için teşekkürler yardın hallederiz o zaman.

Yarın müsait olunca etiket atın dönüş sağlayayım hocam.

Biost'tan kontrol edin. Büyük ihtimalle linuxmint boot Entry'si 1. sırada değil. Bir de Linux ve Windows farklı diske kurulunca genelde sağlıklı bir dualboot olmuyor. Ek çaba gerekebiliyor. Ben de benzer bir sorun yaşamıştım. Sorun çözülmezse elle kurulum yaparız gerekirse.

Yarın müsait olunca etiket atın dönüş sağlayayım hocam.

Biost'tan kontrol edin. Büyük ihtimalle linuxmint boot Entry'si 1. sırada değil. Bir de Linux ve Windows farklı diske kurulunca genelde sağlıklı bir dualboot olmuyor. Ek çaba gerekebiliyor. Ben de benzer bir sorun yaşamıştım. Sorun çözülmezse elle kurulum yaparız gerekirse.
Hocam farklı disk seçmeme izin vermedi ki zaten. 1,8 TB'lik diskten farklı bir seçenek yoktu, oradan da 900 GB aldı. (O bölümü sildim bu arada)

Bu arada kurulum ekranında Linux Mint'i Windows Boot Manager'in yanına kur seçeneğini seçmiştim, ondan olabilir mi?

Hocam farklı disk seçmeme izin vermedi ki zaten. 1,8 TB'lik diskten farklı bir seçenek yoktu, oradan da 900 GB aldı. (O bölümü sildim bu arada)

Bu arada kurulum ekranında Linux Mint'i Windows Boot Manager'in yanına kur seçeneğini seçmiştim, ondan olabilir mi?

Yok aslında o doğru kurulum ama Mint bende de garip bir şekilde dualboot seçince diğer diski görmemişti. Bir hata var muhtemelen. Yeniden kurulum yapmak isterseniz bakın bir diske. Yoksa elle kurulum ile yaparız.

Yok aslında o doğru kurulum ama Mint bende de garip bir şekilde dualboot seçince diğer diski görmemişti. Bir hata var muhtemelen. Yeniden kurulum yapmak isterseniz bakın bir diske. Yoksa elle kurulum ile yaparız.
Yeni sürüm mü bekleyeceğiz Mint için? Bu arada ben Windows'un kurulu olduğu diski küçültmüştüm, diğer diski küçültürsem görme ihtimali var bence. Yarın deneyeceğim.

Yeni sürüm mü bekleyeceğiz Mint için? Bu arada ben Windows'un kurulu olduğu diski küçültmüştüm, diğer diski küçültürsem görme ihtimali var bence. Yarın deneyeceğim.

Yarın bana Windows disk yöneticisini açıp hangi diske kurulum yapacağınızın bir ssini atıp açıklayın. Tam olarak ne istediğinizi belirtin hallederiz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı