Windows 10 ile Linux nasıl Dual boot yapılır?

ErenPredator

Centipat
Yer
Mars
Daha fazla  
Merhaba ben Windows 10 ile Linux'u Dual boot yapmak istiyorum çünkü Windows OpenGL desteklemiyor.
Sistem özelliklerim:
GPU: Mobile Intel 4 series Express chipset family (GMA 4500 mhd)
CPU: Intel Core 2 Duo t6400.
RAM: 4 GB.
SSD: Normalde 256 GB ama nedense 223 GB gösteriyor.

Bu sisteme Linux ve Windows'u Dual boot yapmak istiyorum ve bir yerde okuduğuma göre Linux OpenGL kullanıyor o yüzden benim bu eski dahili grafik kartım destekler diye düşünüyorum. Eğer biliyorsanız söyleyin boşuna Linux kurmak istemem.

YouTube'da bununla ilgili briçok video var. Linux Mint'ya da bazı Ubuntu tabanlı Linux kuracaksan direkt Windows yanına kur diye karşına çıkıyor ekstra bir şey yapmana gerek yok.

Hangisini önerirsin Linux'lardan Ubuntu vb var OpenGL destekleyen hangisidir.

Linux'un hangi dağıtımını kullanacaksınız? Linux bir çekirdek is midir işletim sistemi değil.

Ben hep Windows kullandığım için Linux'u bilmiyorum size sordum bende Linux'ta söylentiye göre OpenGL kullanıyor bende OpenGL'li oyunlar vb programlar kullandığım için artık Linux'a geçmeye karar verdim doğru mudur bu.

Son düzenleme:
Çoğu Windows uygulaması Linux platformlarına geliştirilmiyor. Çalıştırmak için vine gibi emulatör programlar var ancak yeni başladığım zamanlar kullanamamıştım sen de zorlananilirsin.
Oyun için kullanacaksan sisteminde fazla gelişmiş bir oyun oynayamayabilirsin.

Ubuntu kullanarak başlamanı önerirdim ancak sistemin için Linux Mint kurarak başlaman daha iyi olur.

Çoğu Windows uygulaması Linux platformlarına geliştirilmiyor. Çalıştırmak için vine gibi emulatör programlar var ancak yeni başladığım zamanlar kullanamamıştım sen de zorlananilirsin.
Oyun için kullanacaksan sisteminde fazla gelişmiş bir oyun oynayamayabilirsin.

Ubuntu kullanarak başlamanı önerirdim ancak sistemin için Linux Mint kurarak başlaman daha iyi olur.

Oynadığım oyun Minecraft arkadaşlarla keyifli oluyor hem de uygulama geliştirmek istiyorum basitinden ha bu arada bu grafik kartı OpenGL 2.1 destekliyor Linux'ta problem çıkartır mı laptopum 2009tan kalma.

Aslında Windows 7 kullanıyordum sonra bir şey oldu dedimki ben niye Windows 10 kullanmıyorum Windows 10'a geçtim program vb kurdum tadaa OpenGL hatası. (komiklik olsun diye yazdım)

Windows için uygulama geliştirecekseniz Linux'ta Visual Studio desteği yok. VS Code, Node JS, Python vb. ise sıkıntı yaşamazsınız.

Minecraft'ı Linux'ta hiç oynamadım. Ama muhtemelen sıkıntı olmayacaktır. Orijinal Minecraft sahibiyseniz Minecraft'ın sitesinden Linux versiyonunu indirip oynayabilirsiniz.

Ayrıca Linux tabanlı dağıtımlar Windows'a göre oldukça stabildir. 7 yıllık laptopumu Endeavor OS Linux ile kullanmaya devam ediyorum.

Windows için uygulama geliştirecekseniz Linux'ta Visual Studio desteği yok. VS Code, Node JS, Python vb. ise sıkıntı yaşamazsınız.

Minecraft'ı Linux'ta hiç oynamadım. Ama muhtemelen sıkıntı olmayacaktır. Orijinal Minecraft sahibiyseniz Minecraft'ın sitesinden Linux versiyonunu indirip oynayabilirsiniz.

Ayrıca Linux tabanlı dağıtımlar Windows'a göre oldukça stabildir. 7 yıllık laptopumu endeavor OS Linux ile kullanmaya devam ediyorum.

Teşekkürler son olarak hangisini önerirsiniz ben en fazla duyduğum Ubuntu bende onu kurmayı düşünüyorum siz bir Linux kullanıcısı olarak hangisini önerirsiniz.

Toplam kaç GB yer lazımdır bende şu an 120 GB boş yer var.

Teşekkürler son olarak hangisini önerirsiniz ben en fazla duyduğum Ubuntu bende onu kurmayı düşünüyorum siz bir Linux kullanıcısı olarak hangisini önerirsiniz.

Toplam kaç GB yer lazımdır bende şu an 120 GB boş yer var.

Ubuntu'yu USB bellekle açıp (kurulum için boot ettiğinde işletim sistemini deneyebilirsin) bilgisayarında takılma, yavaşlama var mı test edip kuruluma devam edebilirsin. Eğer Ubuntu ile bilgisayarın yavaş çalışıyorsa Linux Mint kurabilirsin.

Yaklaşık olarak 20GB kurulum sonrası dolmuş olur. Artı 5GB sanal RAM'e gider. 90GB yer kalır size.

Ubuntu'yu USB bellekle açıp (kurulum için boot ettiğinde işletim sistemini deneyebilirsin) bilgisayarında takılma, yavaşlama var mı test edip kuruluma devam edebilirsin. Eğer Ubuntu ile bilgisayarın yavaş çalışıyorsa Linux Mint kurabilirsin.

Yaklaşık olarak 20GB kurulum sonrası dolmuş olur. Artı 5GB sanal RAM'e gider. 90GB yer kalır size.

Tamam teşekkürler deneyeceğim.

OpenGL destekliyor mudur? Benim grafik kartımın Ubuntu'da galiba driveri yok.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı