Windows 10 işlemci, 11 ekran kartı ağırlıklı mı çalışıyor?

Nexusxss

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
512 Gb
Ekran kartı
3050
İşlemci
5500U
Arkadaşlar bir yerde bir makale okumuştum Windows 10'un işlemci, Windows 11'in ekran kartını kullandığını duydum bu doğru mu arkadaşlar? Benim laptopumda harici ekran kartı olarak 3050 var Windows 11 yaparsam 3050'yi kullanır değil mi? Bir de en önemlisi dediğim şey doğru mu Windows 10 işlemci Windows 11 ekran kartı ağırlıklı mı çalışır?

Arkadaşlar bir yerde bir makale okumuştum Windows 10'un işlemci, Windows 11'in ekran kartını kullandığını duydum bu doğru mu arkadaşlar? Benim laptopumda harici ekran kartı olarak 3050 var Windows 11 yaparsam 3050'yi kullanır değil mi? Bir de en önemlisi dediğim şey doğru mu Windows 10 işlemci Windows 11 ekran kartı ağırlıklı mı çalışır?

Aynı şeyi ben de gördüm videolardan da aynı şekilde bu yüzden de FPS artışı falan var diyorlardı. Ama yeni nesil sistemlerde W11 öneririm ben de. W11 desteklemiyorsa 10'a devam etmelerini tavsiye ederim. Sizin sorunuza gelince RTX 3050'li sisteminiz var W11 geçiş yapsanız iyi olur sizin adınıza.

1080Ti için arafta kaldım bu durumda.

Zaten oyunlarda ekrana grafik çizmek için işletim sisteminden bağımsız olarak ekran kartı kullanılır. Demek istediğiniz önemi olabilir. RTX 3050 ve de iyi bir işlemciniz var zaten. Evet, Windows 11'de biraz daha ekran kartı önemli. Ama dediğiniz gibi ağırlık meselesi yok. Ayrıca öyle en az 1050 Ti isteyen bir sistem değil, ben GT710 ile Windows 11 çalıştırıyordum. Ha, GT710 ile oyun haliyle oynayamazsınız tabii, orası ayrı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı