Çözüldü Windows 10 işlemci performansını arttırma modundaki "agresif" ayar nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Iskenderun

Kilopat
Katılım
1 Aralık 2020
Mesajlar
8.058
Makaleler
1
Çözümler
62
Yer
Iskenderun
Kolay gelsin.

2.jpg


Meraktan soruyorum. Bu ayar agresifte kalırsa ne olur? Tam olarak ne yapıyor bu agresif mod?
 
Çözüm
Windows işlemcinizi "Çalış lan köpek" diyerek tokatlıyor diye düşünebilirsiniz. İşlemci ne olursa olsun full performans vermeye çalışıyor (çok kritik bir durum olmadığı sürece.)
İşlemciyi mümkün olduğu sürece turbo frekansına çıkarıyor. Benim bilgisayarımda bu ayarı değiştirmek herhangi bir farklılık yaratmadı. İşlemci yine turbo frekansına geçiyordu. :)
 
Thermal throttle olmadığı sürece.
Mesela benimki, turbo frekansında 2 saniye durmuyor hemen 70 üstü dereceye fırlıyor. :D Lütfen başka bir yöntem bilen var ise buraya yazsın, çünkü throttle yapınca temel frekansın da altına çekiyor. En azından temel frekansta çalışır.
 
Mesela benimki, Turbo frekansında 2 saniye durmuyor hemen 70 üstü dereceye fırlıyor. :D lütfen başka bir yöntem bilen var ise buraya yazsın, çünkü throttle yapınca temel frekansın da altına çekiyor. En azından temel frekansta çalışır.

Masaüstü sanırım sizinki 😄 masaüstünde Turbo Boost nasıl kapatılıyor bilmiyorum hocam biraz araştırın BIOS'tan kapanıyor olabilir. Oradanda olmuyorsa undervolt yapar sorunu cozersiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı