Çözüldü Windows 10 işlemci performansını arttırma modundaki "agresif" ayar nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Iskenderun

Kilopat
Katılım
1 Aralık 2020
Mesajlar
8.056
Makaleler
1
Çözümler
62
Yer
Iskenderun
Kolay gelsin.

2.jpg


Meraktan soruyorum. Bu ayar agresifte kalırsa ne olur? Tam olarak ne yapıyor bu agresif mod?
 
Çözüm
Windows işlemcinizi "Çalış lan köpek" diyerek tokatlıyor diye düşünebilirsiniz. İşlemci ne olursa olsun full performans vermeye çalışıyor (çok kritik bir durum olmadığı sürece.)
Mesela benimki, turbo frekansında 2 saniye durmuyor hemen 70 üstü dereceye fırlıyor. :D Lütfen başka bir yöntem bilen var ise buraya yazsın, çünkü throttle yapınca temel frekansın da altına çekiyor. En azından temel frekansta çalışır.
Undervolt, Macun+Fan temizliği yapın.

Undervolt rehberim var oradan bakabilirsiniz. Bir sorun yaşarsanız da forumda işin ustası "erengore" diye bir arkadaş var. Onu etiketleyin yakın bir sürede size yardım edecektir muhtemelen.
 
Adı üstünde işlemci agresif çalışıyor yük altında değilken bile. Devre dışı yap kendini 2900 MHz'ye sabitlesin Turbo Boost kapanmış olur.
Teşekkürler. Bu ayarı yaptım, işlemci oyunlarda daha az ısınmaya başladı. 75 derecelerde falan takılmaya başladı.
 
Teşekkürler. Bu ayarı yaptım, işlemci oyunlarda daha az ısınmaya başladı. 75 derecelerde falan takılmaya başladı.

Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu. Hangi oyunda 75 derece oldu Valorant'ta mı ? ve hangi marka notebookunuz. Ayrıca valorantta rankiniz ne pre arıyorum kendime.
 
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu. Hangi oyunda 75 derece oldu Valorant'ta mı? Ve hangi marka notebookunuz. Ayrıca Valorant'ta rankiniz ne pre arıyorum kendime.
Valorant'ta 75 derece oldu. Lenovo IdeaPad Gaming 3 kullanıyorum. Pre aramıyorum hocam, teşekkürler :D
 
Masaüstü sanırım sizinki 😄 masaüstünde Turbo Boost nasıl kapatılıyor bilmiyorum hocam biraz araştırın BIOS'tan kapanıyor olabilir. Oradanda olmuyorsa undervolt yapar sorunu cozersiniz.
Hayır, laptop. :) AMD A9-9420 işlemcim var. Hiçbir program destek vermiyor, Windows içerisinden %90'a kilitlemek dışında bir işlem yapamıyorum, (Yine temel frekansın altına düşüyor, %99 yapsam bile yine %90 algılıyor, sanırım ondalık dilimleri destekliyor. :D) BIOS'ta buna dair hiçbir ayar yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı