Windows 10 jusched.exe virüs mü?

• Konuyu başlatan mdy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 7.834

mdy

Hectopat
Daha fazla  
Görev yöneticisinde başlangıçta bir uygulama var ve adı Jusched. Evet, daha önce konuşulmuş bir konu ama görev yöneticisindeyken Jusched'in üstüne sağ tıklayıp cevrim içi ara deyince izinsiz bir mining virüsü olarak gösteriyor. Bir şey yapmalı mıyım

.w.w.png

Dosya Ekleri

• .w.w.png
    .w.w.png
    92,6 KB · Görüntüleme: 159
jusched.exe Java Update için kullanılıyor hocam. Açıklamasında da bu yazmakta zaten.
Bu tür şeyler için Windows'da yerleşik bir zamanlanmış görevler özelliği var Java güncelleme zamanlayıcısı, her ay yalnızca bir kez kontrol edilmesi planlı durumdadır.

Evet, antivirüsle tarat. Bende öyle bir işlem yok.

Ha bir dakika Java'nın güncelleme aracı sanırım bir formda öyle bir yazı buldum yine de Malwarebytes ile bir tarama yapın ne ollur ne olmaz.

Görev yöneticisinde başlangıçta bir uygulama var ve adı jusched. Evet, daha önce konuşulmuş bir konu ama görev yöneticisindeyken Jusched'in üstüne sağ tıklayıp cevrim içi ara deyince izinsiz bir mining virüsü olarak gösteriyor. Bir şey yapmalı mıyım?

Eki Görüntüle 1206347

Hocam bilgisayarda yavaşlama kasma,donama gibi sıkıntılar varsa virüstür ve format atılması gereklidir.

Hocam bilgisayarda yavaşlama kasma,donama gibi sıkıntılar varsa virüstür ve format atılması gereklidir.
bazen hafifte olsa garip gecikmeler oluyor ama görev yöneticisini kontrol ettiğimde bir sıkıntı gözükmüyor
jusched.exe Java Update için kullanılıyor hocam. Açıklamasında da bu yazmakta zaten.
Bu tür şeyler için Windows'da yerleşik bir zamanlanmış görevler özelliği var Java güncelleme zamanlayıcısı, her ay yalnızca bir kez kontrol edilmesi planlı durumdadır.
hocam peki neden attığım ss de bir mining virüsü olarak tanımlanmış onu anlamadım ?

Java ile alakalı diye biliyorum. Bende de vardı. Virüs olması imkansız gibi bir şey benim bilgisayarımda zaten. Her şey orjinal ve oyunlara mod, eklenti bile indirmemiştim. Ben Java ile alakalı diye biliyorum, çoğu kişi de öyle düşünmüş zaten. Sağ tıklayıp dosya konumunu aç deyin. Nereyi açtığını söyleyin burada.

Bazen hafifte olsa garip gecikmeler oluyor ama Görev Yöneticisi'ni kontrol ettiğimde bir sıkıntı gözükmüyor.

Virüsler kolay saklanır yani sen fark etmesen bile çalışır bilgisayarına zarar verir tavsiyem temizinden format atmaktır. Yabancı kaynaklı güvenilmeyen bir siteden indirme yaptıysan olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı