Windows 10 özelliklerinin gücü tamama erdirilememiş vasat bir mac çakması gibi ilerliyor. Mac'te ne varsa adapte etmeye çalışılıyor.
Tek söz söylenemeyecek tarafı oyun için alternatifsiz oluşu, onun dışında gerçekten de kötü. Ekran alıntısı almak için bile bir sürü hamle yapmak zorundasınız. Mac'te tek tuşla ekran resmi alıp başka hiç birşe yapmadan hedef klasöre kayıt gerçekleştirebiliyorsunuz.
Mac spotlight çok teferruatlı bir arama sunuyor. Windows öyle değil.
Mac'te sürücü yükleme derdiniz olmaz. Herşeyi sizin yerinize Mac yükler. Windows da bunu taklit etmeye çalışıyor olmuyor. Bluetooth driver'ım kasımda güncellenmiş, ama microsoft bunu otomatik kurmamış. Bir sürü güncelleme geldi kasımdan bu yana, otomatik kurmadığı gibi aygıt yöneticisine girdiğimde herşey normal görünüyor, yahu bir uyarı ver sürücü var internetten çek yükle diye. Öyle bir uyarı yok tabii ki arkadaşlar. Bunu anlamak için faremde kopmalar ve xbox kontrolcüsünde kopma sorunu yaşayıp kurcalayınca keşfederek öğrendim de driver kurdum, sorun çözüldü. Ayrıca bazı windows denetim ya da uygulama pencereline kaplama yapılmamış hala windows 7 zamanındaki gibi görünümler var.
Oyun için PC, diğer bütün işlerim için Mac mini kullanıyorum. Aradaki farkı yıllardır gördüğüm için, size daha teferruatlı bile anlatabilirim. Bu şekilde ikili kullanımı PC+MAC 2010 senesinden beri yapıyorum. Birinde yapıp diğerinde yapamayacağınız birşey yok, ikisinde de yaparsınız ancak windowsta işler daha zor.
Bakın demek istediklerimden biri şu, biri bunu kaplamayı unutmuş, windows 10'dasınız ama masaüstü simge ayarları görünümü eski bir windows sürümünde olduğu gibi korunuyor. Metro tasarım dediler. Şöyle dediler böyle dediler. Olmayınca olmuyor.
Windows 7 ve Vista zamanından kalma.
Başlıktaki gibi iğrenç bir işletim sistemi değil, öyle tanımlamam ama kötü tarafları çok.