Windows 10 kasma sorunu

Düzenleme: Şimdi tamamlandı. Sizce normal açmaya çalışayım mı?

Aynen dosya sistemi kitlendiyse Windows 10 kurulum USB'si ile komut satırına ulaşıp chkdsk çalıştırabilirsiniz.

Düzenleme: Şimdi tamamlandı. Sizce normal açmaya çalışayım mı?

20160917_162506.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Komut satırından sfc /scannow deneyin. Çok önemli değilse temiz kurulum yapmayı deneyin.
2 gün önce yaptığımda saatlerce sürüyordu. Şimdi 2dk'da bitti. Bu da ekran görüntüsü. 20160917_170348.jpg

Temiz kurulumu yaparım, aslında bu sorun zaten windows'u sıfırla yaptıktan sonra böyle açılmayacak kadar kötü oldu. Yoksa sıfırlamadan önce sadece kasıyordu.

Neyse kurulum kısmına gelirsek, 200gblik belgem var. onları kaybetme korkusu olmasa ve elimde de harici harddsik olsa elimden geleni yapardım. Ama şu an ne belgelerimden vazgeçebilirim ne de bir harici belleğe sahibim.

Tarama yapılmamış ondan hızlı bitmiş.

Temiz kurulum yapınca kişisel dosyalarınız etkilenmez. Birim silme, format atma gibi işlemler etkiler.
Öyle mi? O zaman hemen yapayım. Nasıl yapılacağının linkini verebilirseniz başlarım. Yalnız şunu belirteyim, bilgisayar masaüstüne kesinlikle ulaşamıyorum. Hep o siyah ekrandan kalıyor. Yani indirme gibi işlemleri sadece Android tabletim üzerinden yapabilirim.

Başka bilgisayardan Windows 10 kurulum USB'si oluşturmanız lazım. Forumda hazırlamak için yeterli bilgi mevcut.
Başka bir Windowslu bilgisayara ihtiyacım yoksa hemen arıyorum. Teşekkürler size ve Recep bey'e. Gelişmeleri aktaracağım.

Başka bilgisayardan Windows 10 kurulum USB'si oluşturmanız lazım. Forumda hazırlamak için yeterli bilgi mevcut.
Tekrar merhabalar. Temiz kurulumu yaptım, bilgisayar artık sorunsuz açılıyor (tabi Dell klasöründeki klasörlerimi silmiş) .
Windows güncelleştirmeleri yaptı, tamamladı. Ama şöyle bir sorum var;
1. Tarayıcılar (edge ve chrome) çok yavaş, dengesiz. Mesela 2dk için çok hızlı. Sonrasında herhangi bir sayfa açınca belirli bir süre ''yanıt vermiyor'' diyor. Yüklenemiyor bir türlü. Yani stabil değil. Belki güncelleştirmeler devam ediyordur diye dedim ama hala sürüyor böyle bir tutarsızlık.
Ben sadece tarayıcıdan bahsettim fakat, başlat menüsünden ayarları da açınca kimi zaman hızlı, kimi zaman 30sn menüyü açamıyor.

Acaba konunun başında verdiğiniz komutları tekrar etmem mi lazım?
Temiz kurulum sonrası yapmamı önerdiğiniz birşey var mı?

• Atikmpag hatası donanımsal arıza olabilir. Bilginize. Zaten kartı devre dışı bırakınca sorun kalmadı ise büyük ihitmalle ekran kartınız arızalı demektir.
  • HD Tune 5.60 ile disk sağlığını kontrol edin. SSD'ye geçmeniz faydalı olabilir.
Tekrar merhaba. Temiz kurulum yaptıktan sonra Hd Tune'u kurdum. Bulduklarını ekliyorum.
Sıcaklık da kritik seviyede 57° diyor. Şu an Sfc scannow yaptım. Acaba sonrasında restorehealth yapsam sorun düzelir mi?
Sıcaklıktan kaynaklı ise, bilgisayarı ve fanını temizlemek, onu serin tutmam durumda etkili olur mu? 20160921_145019.jpg

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı