Windows 10 key OEM'mi Retail mi olmalı?

slayerninja90325

Hectopat
Daha fazla  
Yakın zamanda bilgisayar topladım ve hangi tür key alacağımdan emin değilim, hangisi daha mantıklı olur bilmiyorum. Ayrıca nereden alınması gerektiğini de bilmiyorum. Trendyol'da 150TL civarı satılıyor. Tavsiye verirseniz sevinirim.

Yakın zamanda bilgisayar topladım ve hangi tür key alacağımdan emin değilim, hangisi daha mantıklı olur bilmiyorum. Ayrıca nereden alınması gerektiğini de bilmiyorum. Trendyol'da 150TL civarı satılıyor. Tavsiye verirseniz sevinirim.
OEM. size özel olur.

Jetlisans gibi yerlerden alabilirsiniz.
OEM key anakarta yazılır.
Retail key microsoft hesabınıza. Size kalmış yani.

OEM anahtarı kalıcıdır, Retail ise format attıktan sonra tekrar ürün anahtarını girmen gerekir.

Ben jetlisanstan 3 adet OEM ürün anahtarı aldım. Hiçbir sorunda yaşamadım.

Hocam şimdi diyelim Retail key aldım, format attığımda eski anahtarı silmem falan gerekiyor mu yoksa yeniden tekrardan aynı anahtarı girsem sıkıntı oluyor mu?
Yok aynı anahtarı tekrardan girmeniz lazım.

Sorun olmaz. Direkt kendi microsoft hesabını girdiğinde aktif oluyor zaten. Veya hiç uğraşmaz oem alırsın.
Microsoft hesabı ile aktif hale geliyor mu ?

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı