Windows 10 Kilit Ekranı Resmi Değişiyor

Merhabalar. Sorunum ben kilit ekranını resim olarak seçmeme rağmen her yeniden başlattığımda kilit ekranımın resmi değişiyor hatta resim Windows Spotlight resmi oluyor. Ama sadece ilk açılışta oluyor. Parolamı girip bilgisayarı kilitlediğimde benim önceden ayarladığım resim geliyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz?

Yani bari siz okuyun yazdıklarımı. Resim olarak seçtim zaten. Benim yakındığım durum seçtiğim resim zaten ekran kilidime geliyor orada bir sıkıntı yok. Ama yeniden başlattığımda karşıma çıkan kilit ekranının resmi farklı.
Denediklerim: Windows ContentDeliveryManager içerisindeki Assets dosyalarını yedekleyip silme, Settings dosyalarının içerisindeki dosyaları yedekleyip silme. Şuan da resim kayboldu ve sadece Windows tema rengi bulunuyor. Bu dediklerim ilk açılıştaki kilit ekranı resmi için. Oturum açtıktan sonra ekranı kilitlediğimde yine benim istediğim resim oluyor.

Yani bari siz okuyun yazdıklarımı. Resim olarak seçtim zaten. Benim yakındığım durum seçtiğim resim zaten ekran kilidime geliyor orada bir sıkıntı yok. Ama yeniden başlattığımda karşıma çıkan kilit ekranının resmi farklı.
Emin olmak için tekrar sordum yargılamanıza gerek yok.

%USERPROFILE%/AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets
Yoluna gidin içindekileri silip tekrar deneyin ve sonucu paylaşın. Ona göre bir methot daha sunacağım.
Windows orijinal mi? Orijinal olmayan Windows'ta bu özellikler kısıtlı malum.
Alakası yok korsan Windows'da da çalışıyor ki bu. Ek olarak Resmi seçtim demiş.

Emin olmak için tekrar sordum yargılamanıza gerek yok.

%USERPROFILE%/AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets
Yoluna gidin içindekileri silip tekrar deneyin ve sonucu paylaşın. Ona göre bir methot daha sunacağım.
Bunu denedim. Ek olarak Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi ile ilgili bir methot buldum ancak Windows 10 Home kullandığım için bu özellik bulunmuyormuş.
Ek olarak Windows Spot Işığı seçeneğini de seçince şöyle bir durum ortaya çıkıyor:

Dosya Ekleri

• 111111.PNG
    111111.PNG
    157,7 KB · Görüntüleme: 102
Bilgisayar ilk açılışta o şekilde gelmesi bana kalırsa normal bir şey. Windows sistemi içinde kullanıcısınız, oturumunuz açılmadan hiçbir ayarınız geçerli kılınmaz.
Alakası yok. Elimde şuan bulunduğum ortamda 3 adet bilgisayar var. Birisi benim kullandığım dizüstü bilgisayar ve bu bilgisayarlarda böyle bir durum yok.
@akiyorm Windows sürümleri de Home. Etkinleştirilmedi ama. Yanılmıyorsam bir güncelleme sonrası oldu bu ama hangisi tam hatırlamıyorum bu aralar yoğun olduğum için çok farkedemedim açıkçası.

Alakası yok. Elimde şu an bulunduğum ortamda 3 adet bilgisayar var. Birisi benim kullandığım dizüstü bilgisayar ve bu bilgisayarlarda böyle bir durum yok.
@akiyorm Windows sürümleri de Home. Etkinleştirilmedi ama.

Etkinleştirilmediyse o zaman onun yüzünden bizide uğraştırıyorsunuz.
Aynısı ben yaşadım yukarıda yaptığım işe yaramıştı bende diyorum nasıl olmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı