Windows 10 Kırmızı ve Mavi Ekran

Heracleo

Hectopat
Daha fazla  
Genellikle kırmızı ekran olmasıyla birlikte mavi ekran hatası alıyorum son zamanlarda dahada artış göstermeye başladı yardımcı olursanız sevinirim.

Minidump dosyaları: Minidump.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ayarlarını defaulta alın. Sorun ekran kartı kaynaklı gibi. GPU'da bir bozulma olabilir.

Tavsiyem yazılımsal kısmı bir kenara bırakmak amaçlı temiz Windows 10 kurulumu yapmanız. Halen kırmızı ekran varsa da ekran kartını değiştirmeniz.
Hatayı önceden beri alıyordum. Yaklaşık 2 hafta önce sorun çözülür diye temiz bir Windows 10 kurulumu yaptım. Fakat düzelmedi. Ekran kartı sıcaklığı gayet normal yazılımsal yada donanımsal olarak bir hata olduğunu düşünmüyorum fakat böyle giderse farklı bir ekran kartı deneyeceğim. Şuan aklımda tek bir soru var bilgisayar açılırken BIOS update yapmamı istiyor. Ancak son sürümünü kullanıyorum. Fakat eski olduğu için bu uyarıyı veriyor olabilir. Farklı bir öneriniz var mı acaba ?

Anakartım: Asus P5Q SE2
BIOS Sürümü: 0801

Ekran kartını çıkartıp yerine tekrardan düzgün bir şekilde oturtun. Yine devam ederse ekran kartını takmadan onboard olarak bilgisayarınızı kullanın. Bu şekilde sorunun ekran kartı kaynaklı olup olmadığını teyit edebilirsiniz.

Ekran kartında arıza varsa bunu siz yapamazsınız, yetkili servise vermeniz veya yeni bir ekran kartı almanız gerekebilir. Fakat öncelikle belirttiğim adımları uygulayın.

Ekran kartını çıkartıp yerine tekrardan düzgün bir şekilde oturtun. Yine devam ederse ekran kartını takmadan onboard olarak bilgisayarınızı kullanın. Bu şekilde sorunun ekran kartı kaynaklı olup olmadığını teyit edebilirsiniz.

Ekran kartında arıza varsa bunu siz yapamazsınız, yetkili servise vermeniz veya yeni bir ekran kartı almanız gerekebilir. Fakat öncelikle belirttiğim adımları uygulayın.
Yorumunuz için teşekkürler dediğiniz şekilde deneyeceğim. Peki bu sorun işlemci ekran kartı uyumsuzluğu ya da işlemcinin ekran kartına yetişememesinden kaynaklanıyor olabilir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sonucu belirtin. Sonuca göre durumu değerlendiririz. Ekran kartını aldığınız günden beri bu durum söz konusu değil muhtemelen. O yüzden uyumsuz diyemeyiz.
Şu sıralar hata almıyorum nedense eğer tekrar alırsam döneceğim.

Öncelikle sonucu belirtin. Sonuca göre durumu değerlendiririz. Ekran kartını aldığınız günden beri bu durum söz konusu değil muhtemelen. O yüzden uyumsuz diyemeyiz.
Hata almıyorum dedikten sonra tekrar aldım. :lanet: Şu anda farklı bir ekran kartı deneyemediğim için böyle devam ediyorum. Hata ile birlikte yeni bir minidump dosyası oluşmuş rica etsem bakarmısınız
Minidump: Minidump.rar

Son düzenleme:
merhabalar, yaklaşık 6 ay önce vatan bil. dan pc toplamıştım, aldıktan bir hafta sonra mavi ekran hataları başladı, bi ara durdu ama şimdilerde yine devam etmekte üzerine bide kırmızı ekran eklendi tabi bu arada, oyun sırasında kırmızı ekran hatası almaya başladım sürekli, bi el atarsanız sevinirim

minidump dosyaları : emrah.rar

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı