Windows 10 "kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı" problemi

Neaky

Kilopat
Dün gece çalışan bilgisayarım sabah kalkıp açtığımda Windows 10 logosundan sonra klasik "kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı" dedi ve kendini restartlayıp otomatik onarım moduna aldı ve ondan sonra klasik "bilgisayarı kapat" ve "gelişmiş seçenekler" bölümüne getiriyor ve hiçbir şekilde güvenli modda da açılmıyor. Bahsettiklerimi tekrarlıyor. Tek RAM kullanıyorum, yan kapak açık, ekran kartını çıkarmıştım bir ay önce, şu an Intel HD kullanıyorum çünkü GPU takılıyken güç kaynağı düzensizdi ses ve hızında değişikler oluyordu. Son zamanlarda sık olmak üzere yine klasik "kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı" ekranına gelip restartlıyordu PC'yi. Tek fan (CPU) kullanıyorum çünkü yan kapak açık diye tekli kasa fanını iptal ettim güç kaynağına destek olsun diye. Sistem sıcaklık değerini atsam sizce normal mi diye bakabilir misiniz acaba? Okuduğunu için teşekkürler. Varsa belirtmem gereken bir husus söyleyin. Son olarak sanırım belirtmem gerekiyor, son zamanlarda başlat kısmında (Windows 10) herhangi bir uygulama dosyasını arattığımda iconunda "x" işareti vardı hep. Teşekkürler.

1548250116027-883588418.jpg

Çözüm
Güç kaynağıyla bilgisayarın hiç açılmadan kalmasının çok fazla alakası olduğunu düşünmüyorum şuanlık diğer olası ve daha mantıklı gelen çözümlere odaklanalım.

Sistem geri döndürme yerine format atmayı dener misiniz bilgisayar en azından açılsın ve arıza tespiti yapabilelim format attıktan sonra HDDtune ile Bad sector var mı siye bakalım ve masrafsız basit çözüm için eğer varsa HDDregenarator ile bad sector olan kısımları kilitleyelim ki işletim sistemimiz veya dosyalarımız o kısımlara kurulmasın.
Dosyalarımı saklayabilir miyim?
Şu anlık yanımda format için gerekli uygulamalar bulunmadığı için Windows 10'un kendi format özelliğini dosyaları saklayarak kullanıyorum umarım işe yarar.
GPU'yu tekrar takıp denediniz mi peki? GPU takılıyken böyle bir probleminiz var mıydı? Bu tarz sorunlar driver sorunu, depolama alanıyla ilgili sorunlar, RAM problemleri gibi bir sürü şey olabiliyor bahsettiğim parçalardan elinizde fazladan varsa deneyiniz, varsa başka bir HDD ye işletim sistemi kurunuz, hiçbirisi yoksa temiz kurulum deneyiniz.
Hocam konuyu sonra tekrar hortlatmayayım diye sorayım da cevap verin bari formatta da işe yaramazsa ne yapabilirim?

Çözüme ulaşmamış bir sorunu içeren konuyu hortlatmanız sorun olmaz merak etmeyin, formatı denediniz mi? sorunu deneme yanılma yoluyla çözüme ulaştırabiliriz.
Windows 10 tümüyle sıfırlama işlemi işe yaramadı bu yüzden yarın bir format usb belleği oluşturarak deneyeceğim zaten o zamanda olmaz ise bilgisayarcıda HDD yi değiştirip deneriz ya da kısacası sorunun donanımsal olduğunu anlarız. Her şey için teşekkürler.

Güç kaynağıyla bilgisayarın hiç açılmadan kalmasının çok fazla alakası olduğunu düşünmüyorum şuanlık diğer olası ve daha mantıklı gelen çözümlere odaklanalım.

Sistem geri döndürme yerine format atmayı dener misiniz bilgisayar en azından açılsın ve arıza tespiti yapabilelim format attıktan sonra HDDtune ile Bad sector var mı siye bakalım ve masrafsız basit çözüm için eğer varsa HDDregenarator ile bad sector olan kısımları kilitleyelim ki işletim sistemimiz veya dosyalarımız o kısımlara kurulmasın.
Teşekkür ederim format attıktan sonra sorunum giderildi ancak hatanın neden oluştuğunu anlamış değilim. Yine de sağolun.

HDTune linkte ki programı indirerek "Error Scan" kısmında "Start" tuşuna basınız ve taramanın bitmesini bekleyiniz, tarama bittikten sonra ekran resmi ekleyiniz ki sonra ki adımları tarif edeyim. Aksi takdirde sorun bir süre sonra yeniden tekrarlanacaktır.

Attığım mesajları beğenerek hem teşekkür etmiş, hem de bana destek olmuş olursun, teşekkür ederim.

HDTune linkte ki programı indirerek "Error Scan" kısmında "Start" tuşuna basınız ve taramanın bitmesini bekleyiniz, tarama bittikten sonra ekran resmi ekleyiniz ki sonra ki adımları tarif edeyim. Aksi takdirde sorun bir süre sonra yeniden tekrarlanacaktır.

Attığım mesajları beğenerek hem teşekkür etmiş, hem de bana destek olmuş olursun, teşekkür ederim.
HD TUNE'yi indirdim, hata taraması yaptım ancak hiçbir problem çıkmadı harddiskim tertemiz. 😊

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı