Windows 10 kodunu 2 bilgisayarda kullanmak

Yani şu anda kullanmak sakıncalı mıdır? Yani 2 bilgisayarda aynı ağdan bağlanıyoruz ve ikisi de sürekli aktif durumda çalışıyor.

Değişik bir yol ile aktive etmişsiniz o zaman. Notebook anahtarları genelde OEM olduğu için başka cihazda biraz uğraşmadıkça hiç kullanılmaması gerekli. Tek cihaz için olan kodu çevrimdışı olarak iki bilgisayarda aktive ettiyseniz iki bilgisayar aynı anda ağa bağlandığında sistemlerden birini geçersiz sayılabilir ve kod birinde devre dışı kalır. Kesinlikle olacak diye bir şey yok, kontrollerine bağlı. Windows kullanıcı koşullarına göre bir kodu birden fazla bilgisayarda o kod türü izin vermedikçe yasal olarak kullanamıyorsunuz. Anahtar tamamen bile iptal edilebilir.
 
Yani şu anda kullanmak sakıncalı mıdır?
Evet, lisansın iptal edilme veya tek cihazda geçersiz sayılma şansı var. Microsoft, lisansınızı ne zaman kontrol eder bilinmez. Riske atmak istemiyorsanız yeni bir lisans almalısınız. Uzun süre bir şey olmadıysa size kalmış bir karar yine de. Anahtar türünüz OEM veya Retail ise bu durum geçerli oluyor.
 
Retail koddur ve iki bilgisayarda etkinleştirilebilir. Fakat birinden kodu sonradan da olsa kaldırmak gerekiyor. Çünkü ilerleyen zamanda uyarı ya da hata verebilir ya da aktivasyonu geçici olarak durabilir.

Sorun cıkar diyorsunuz illaki yani.
Orjınal anahtardan nasıl cıkıcam peki. Bir bilginiz var mı?
 
İşte ondan korkuyorum 2 PC'de kullanalım diye komple gitmesin de.
Kesinlikle olacak diye bir şey yok. Yasal olmayan bir yolda yakalanma ihtimaliniz var sadece. Dava açacak halleri yok. Sadece bir bilgisayarda lisans geçersiz olur veya lisans tamamen iptal edilir.
Etkinleştirmede şu yazıyor:
Windows. Microsoft hesabınıza bağlı bir dijital lisans ile etkinleştirildi.
Windows 10 Home.
 
Microsoft hesabınıza bağlı bir dijital lisans ile etkinleştirildi.
İlginç. İki bilgisayarda da böyle yazıyorsa sunucular iki bilgisayar için de lisansınızı doğrulamış.

Tuhaf bir hata ile iki bilgisayara da lisans verildiğine göre sanırım dert etmenize gerek yok.
 
Evet yani bir sorun oluşmaz diyorsanız kaldırmam ama sorun yaşarsınız diyorsanız kaldrıcam illaki kesin bir cevap verilmez ama Windows desteğe sormalı mıyım?
 

Geri
Yukarı