Windows 10 koyu mod ile açık mod arasında performans ve stabilite farkı var mı?

mrcircusshot

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar, başlıkta belirttiğim üzere "Windows 10 koyu mod ile açık mod arasında performans ve stabilite farkı var mı?"
Bu konu hakkında tecrübeye sahip arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Senelerce karanlık mod diye bir şey olmadığından dolayı, bence açık mod daha optimize ve stabil çalışıyor. Tabi bu benim şahsi fikrim.

Buradaki konu'da arkadaşın değindiği şeyi birden fazla kez test ettim, ve gerçektende böyle bir şey oluyor gibime geldi. Özellikle klasör açılımlarında. Sistemim bu arada ortalama bir sistem. 16GB Ram Ryzen 5 2600X Gtx 1050ti kullanıyorum, ayrıca 2 adet SSD kullanıyorum ve windows 860 Evo Sata 3' e kurulu durumda. Sistemimde boş ve temiz.

Senelerce karanlık mod diye bir şey olmadığından dolayı, bence açık mod daha optimize ve stabil çalışıyor. Tabi bu benim şahsi fikrim.
Sistem önbelleğe almadığı içindir. Bir süre kullandıktan sonra açık temadaki gibi seri olur.

Buradaki konu'da arkadaşın değindiği şeyi birden fazla kez test ettim, ve gerçektende böyle bir şey oluyor gibime geldi. Özellikle klasör açılımlarında. Sistemim bu arada ortalama bir sistem. 16GB Ram Ryzen 5 2600X Gtx 1050ti kullanıyorum, ayrıca 2 adet SSD kullanıyorum ve windows 860 Evo Sata 3' e kurulu durumda. Sistemimde boş ve temiz.
O WinUI'dan dolayı. Önce beyaz boş bir pencere açılır; ardından pencere arkaplanını, öğelerini vs. içeren kodları yüklenir. Tüm WinUI uygulamalarında böyledir, Windows Gezgini de buna dahil. Flicker durumu açılış dışında oluyor ve/ya kasmalar yaşanıyorsa sistemde sıkıntı var demektir.

Sistem önbelleğe almadığı içindir. Bir süre kullandıktan sonra açık temadaki gibi seri olur.

O WinUI'dan dolayı. Önce beyaz boş bir pencere açılır; ardından pencere arkaplanını, öğelerini vs. içeren kodları yüklenir. Tüm WinUI uygulamalarında böyledir, Windows Gezgini de buna dahil. Flicker durumu açılış dışında oluyor ve/ya kasmalar yaşanıyorsa sistemde sıkıntı var demektir.
Bilgi için teşekkür ederim 1 senedir koyu mod kullanıyordum gün itibariyle açığa geçtim, bir süre daha test edip gözlemleyeceğim. Sorum şu peki, ben açık modu kullanırken sadece görev çubuğunu koyu yapmak istiyorum, fakat açık modu seçince böyle bir seçenek yok. İlla ki özel seçeneğinin altından bu konfigürasyonu yapmam lazım. Özel veya light mode arasında bir fark olur mu? Siz kendi bilgisayarınızda nasıl kullanmaktasınız?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı