Windows 10 kripto virüsü sonrası sistem onarım

fischlx

Femtopat
Katılım
12 Mayıs 2021
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Merhaba, dün akşam tüm dosyalarımı encrypt ettikten sonra tüm sistemime el koyan bu virüsten kurtulamıyorum. Windows Defender, Windows Update ve benzeri daha bilmediğim birçok hizmet kapatılmış durumda. Kendim internetten bir sürü çözüm denedim. Windows Update'ı yeniden aktif etmeme rağmen bilgisayar yeniden başladığında her şey gidiyordu. Antivirüs programı System32'de trojan virüs buluyordu ama silemiyordu. Kurtulamayacağımı anlayıp sistemi yeniden kurmaya karar verdim. Tüm C'yi D'yi silip bulut üzerinden Windows 10'u yeniden kurdum. Kurtuldum sanırken tekrar Windows Update'ın çalışmadığını gördüm. Güvenli modda bilgisayarı açıp C'yi onarmaya çalışırken olay günlüğünde sorunlar karşıma çıktı. C'yi hiçbir şekilde onaramıyorum. Bilgisayarcıya götürmeden düzeltebilmemin bir yolu varsa yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Adsız1.jpg


Adsız.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yazılımı USB bellek üzerinden çalıştırabilirsiniz:

Eğer sorununuz çözülmezse buradaki araçlarlardan birini (sisteminizdeki zararlının türüne göre) güvenli modda ya da başka bir bilgisayar üzerinde çalıştırıp diskinizi kurtarabilirsiniz:
 
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp "SFC /scannow" yapmayı deneyin. Olmazsa "DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth" komutunu çalıştırın.

DISM.exe Windows Update'den yararlandığı için bu komutu girsede işe yaramayacaktır.
 
Kaspersky, Norton, Emsisoft ile tam tarama yapmayı dener misin?
Sistemde aktif zararlı varsa ki öyle gözüküyor, AV'lerin kurulabileceğini sanmıyorum. Anca Emsisoft ile tarama yapılabilir, o da portable bir yazılım olduğundan dolayı.

Bu yazılımı USB bellek üzerinden çalıştırabilirsiniz:
Kaspersky Rescue Disk ile temizleme yapın ve sonrasında USB bellek ile temiz bir Windows kurulumu gerçekleştirin. Sıfırlama sonrası zararlı veya zararlının kalıntıları sistemde kalacaktır.
 
Kaspersky Rescue Disk ile açtığımda bu pencereyle karşılaştım. Windows düzgün kurulmamış mı demek oluyor acaba? Anlamadım. Reboot diyerek yeniden başlattım.
20210512_122425.jpg
 
Kaspersky Rescue Disk ile açtığımda bu pencereyle karşılaştım. Windows düzgün kurulmamış mı demek oluyor acaba? Anlamadım. Reboot diyerek yeniden başlattım.Eki Görüntüle 1019615
Windows uyku veya hazırda bekletme modunda diyor. Bilgisayarı direkt kapatın veya şalterden kapatın. Sonra tekrar Boot edin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı