Windows 10 kulanıcılar klasöründeki dosya adını değiştirme

emreatabeys

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar twitch uygulamasını yükleyip oyunlara modpack indirmek istiyordum fakat bir hatayla karşılaştım resimde işaretlediğim dosya adındaki '_' (tire) karekteri yüzünden yükleme yapmıyor onun değişmesi lazım fakat nasıl yaparım bulamadım yeni oturum açmak bir çözüm fakat çok ayar yapıp zar zor hızlandırmıştım bilgisayarı farklı bir yol bilen yardımcı olabilir mi?

Screenshot_2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşağıda ayrıntılı anlatım var fakat bu klasörün adı değiştiğinde bazı uygulamalar düzgün çalışmayabilir. En iyisi yeni bir kullanıcı hesabı oluşturmak gibi gözüküyor.

1. Yönetici hesabınızla oturum açınız

2. İsmini değiştirmek istediğiniz hesaptaki oturumu kapatın ve oluşturduğunuz veya daha önceden var olan yönetici hesabınızla oturum açınız

3. C\Kullanıcılar yolunu izleyerek ismini değiştirmek istediğiniz hesaba ait klasörü bulun ve ismini değiştiriniz

4. Windows + R tuşlarına basın ve açılan pencereye regedit yazıp Enter'a basınız

5. Açılan Kayıt Defteri penceresinde HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\ProfileList yolunu izleyiniz

6. Sol tarafta ProfileList anahtarının alt anahtarları arasında bazı anahtarlar göreceksiniz. Bu numaralara sırayla tıklayarak sağ taraftan hangi hesaba ait olduklarını kontrol ediniz. Değiştirmek istediğiniz hesaba ait numarayı bulduğunuzda ProfileImagePath anahtarına çift tıklayınız ve C\Users\Kullanıcıhesabınızın eski ismi olan adresi C\Users\Kullanıcı hesabınızın yeni ismi olarak değiştiriniz

7. Kayıt Defterinden çıkış yapınız.

8. Oturumu kapatınız

9. İsmini değiştirdiğiniz hesapta oturum açınız

10. Kullanıcı hesabınızın ismini değiştiriniz

11. Windows + R tuşlarına basınız ve açılan pencereye netplwiz yazıp Enter'a basınız ve ardından Özellikler tuşuna tıklayınız

12. Kullanıcı adı kısmındaki eski ismi yeni isim ile değiştirdikten sonra Tamam'a basarak pencereyi kapatınız

13. Tamam'a tıklayarak netplwiz penceresini kapatınız

14. Oturumu kapatıp tekrardan oturum açtıktan sonra sonucu bildirmenizi rica ederim.

Herhangi bir sorunuzda iletişime geçebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı