Windows 10 kurulumdan sonra ne yapılmalı?

lwenx

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, cuma günü yeni bir sistem topladım ve pazartesi günü gelecek sistem içinde işletim sistemi yüklü olmayarak gelecek, birçok video izledim ve USB'den indirmeyi öğrendim videolara göre USB'ye indirdikten sonra bilgisayardan BIOS'a girip boot ayarlarından USB'yi 1. sıraya çekeceğiz sonra BIOS'tan çıkış yapıp kurulumu yapacağız sorum şu: Kurulum bittikten sonra yani Windows tamamen indiğinde 1. sıraya aldığım USB'yi ellememe gerek var mı yani bir sorun çıkar mı?

Eğer cihazda USB bellek takılı olmazsa düz Windows başlar ama USB bellek takılı şekilde başlatısan ya işletim sistemi kurmaya geçer içinde yazdırılmış bir ISO varsa, yoksa hata verebilir.

Freedos bilgisayarlar genelde başta bir önyükleyici olmadığı için otomatik USB'den kurulum başlatır, veya açılırken boot cihazı seçme ekranı kısayolu olur (anakarta göre değişen). Kurulum bitince, Windows giriş dil seçme ekranı gelince USB'yi çıkartabirsiniz.

BIOS'dan USB'yi boot olarak en başa koyarsanız USB takılı olduğu sürece tekrar kurulum açılacaktır.

Eğer cihazda USB bellek takılı olmazsa düz Windows başlar ama USB bellek takılı şekilde başlatısan ya işletim sistemi kurmaya geçer içinde yazdırılmış bir ISO varsa, yoksa.

Eğer cihazda USB bellek takılı olmazsa düz Windows başlar ama USB bellek takılı şekilde başlatısan ya işletim sistemi kurmaya geçer içinde yazdırılmış bir ISO varsa, yoksa hata verebilir.

Peki BIOS'a girip varsayılan ayarlara döndürsem düzelir mi sorun?

Freedos bilgisayarlar genelde başta bir önyükleyici olmadığı için otomatik USB'den kurulum başlatır, veya açılırken boot cihazı seçme ekranı kısayolu olur (anakarta göre değişen). Kurulum bitince, Windows giriş dil seçme ekranı gelince USB'yi çıkartabirsiniz.

BIOS'dan USB'yi boot olarak en başa koyarsanız USB takılı olduğu sürece tekrar kurulum açılacaktır.
Teşekkürler.

Muhtemelen gelmez. Tekrardan 1. sıraya çekmelisiniz eğer tekrar kurulum yapmak istiyorsanız. USB'den kurulum yaptıktan sonra USB'yi çıkartırsanız herhangi bir hata vs yaşanmaz o konuda rahat olabilirsiniz.

Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı