Çözüldü Windows 10 Kurulumunda "0xc000021A" Mavi Ekran Problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
UEFI olmayan, eski BIOS ekranından bilgisayarıma RUFUS programı ile MBR seçimini yapıp, yeni aldığım USB belleğime Windows 10'u kurdum. BIOS ekranından USB belleğimi birinci sıraya aldım. Kaydedip bilgisayarımı yeniden başlattım. USB bellekteki dosya açılırken, yükleme ikonu geçince mavi ekran veriyor ve bilgisayarı kapatıyor. Mavi ekrandaki hata kodu ise 0xc000021A. En az bir saattir çözmeye çalıştım ve çözemedim.
Bundan önce onlarca format attım ve hiçbir sorunla karşılaşmadan başarıyla tamamladım.
Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehberi izle. Rufus gelişmiş ayarlarını kurcalama. MBR seçip imajı seçip bootable edin. BIOS ayarlarını da dediğimiz şekilde başlatın.
Buradan sadece gerekli imajı indirip bu imajla formata geçin.

Zaten bu videoyu izleyerek bootable yapmıştım. Windows 10 kurulumu için olan sabit konudaki iki ISO dosyasını da denedim. Dediğim gibi birincisinde 0xc000021A hatasını, ikincisinde de demin yazdığım hataları aldım. Şu an bilgisayarı açamıyorum. Bu gün başka bir bilgisayar ile telefonuma indirdiğim 1809 versiyonu olan Windows 10 ISO dosyasını kurup deneyeceğim.

Şu an 1809 versiyonunu kurdum ve hiçbir mavi ekran almadan sorunsuz çalıştırdım.
1903 versiyonu neden çalışmıyor hala bilmiyorum. Fakat bileşenlerde herhangi bir hatanın olmaması beni çok mutlu etti.

Tekrardan yardım eden, etmeye çalışan herkese teşekkürler.
UEFI olmayan, eski BIOS ekranından bilgisayarıma RUFUS programı ile MBR seçimini yapıp, yeni aldığım USB belleğime Windows 10'u kurdum. BIOS ekranından USB belleğimi birinci sıraya aldım. Kaydedip bilgisayarımı yeniden başlattım. USB bellekteki dosya açılırken, yükleme ikonu geçince mavi ekran veriyor ve bilgisayarı kapatıyor. Mavi ekrandaki hata kodu ise 0xc000021A. En az bir saattir çözmeye çalıştım ve çözemedim.
Bundan önce onlarca format attım ve hiçbir sorunla karşılaşmadan başarıyla tamamladım.
Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler.
RAM'lerinizi memtest ile test edin, eğer kırmızı kırmızı yazılar görürseniz RAM'lerinizi değiştirmeniz gerekli. Aynı şey benimde başıma gelmişti yıllar önce memtest ile test ettiğimde RAM'lerin bozuk olduğunu görmüştüm hocam. Link bu konudan yardım alarak yapabilirsiniz. Eğer bozuksa RAM'lerden birini çıkarıp kurulumu öyle deneyin. Adresleri bozuk olan RAM'i sökerek kuruyordum Windowsu.

@201189 Memtest86 8.0 da Memtes86+ da BIOS ekranından ayarladıktan sonra bilgisayarı açınca farklı farklı sorunlar çıkıyor. Memtest86 8.0'da siyah ekranda kalıyor. Memtest86+'da ise hızlı bir şekilde geçen, okuyamadığım bir cümle geçip, Windows'u başlatıyor.

@201189 Memtest86 8.0 da Memtes86+ da BIOS ekranından ayarladıktan sonra bilgisayarı açınca farklı farklı sorunlar çıkıyor. Memtest86 8.0 da siyah ekranda kalıyor. Memtest86+ da ise hızlı bir şekilde geçen, okuyamadığım bir cümle geçip, Windows'u başlatıyor.
Normalde o şekilde olmaması gerekiyor ama RAM'leri tek tek sökerek Windows kurulumunu denermisiniz hocam ? Bir de öyle bakın kurulum gerçekleşecekmi, eğer hala aynıysa hard diskinizle ilgili bir sıkıntı olabilir hocam.

@201189 Belleklerde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. HDD kablolarını söküp, sadece USB belleği takıp denedim. Kurulumda tekrar aynı hatayı veriyordu. HDD de sorunsuz çalıştığına eminim.

@201189 Belleklerde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. HDD kablolarını söküp, sadece USB belleği takıp denedim. Kurulumda tekrar aynı hatayı veriyordu. HDD de sorunsuz çalıştığına eminim.
Test edilmeden herhangi bir parçada problem olup olmadığını bilemeyiz hocam ama donanımsal bir parça sıkıntısı olduğu kesin. Benim zamanındaki çözümüm bozuk adresli bellekleri değiştirmek olmuştu sizin sisteminizde başka bir donanım arızası olabilir test edip bulmanız gerekiyor. Donanımsal olduğunu şurdan varsayıyorum windows içinde bu mavi ekran alsaydınız belki yazılımsal olabilirdi fakat sıfır kurulumda boyle hatalar genelde donanım arızasından çıkar. Dosya bu linkten windowsun kendi usb hazırlama programı ile tekrar hazırlayıp kurulumu deneyebilirmisiniz ?

Bellekle ilgili değil BIOS ayarlarını yapmayı öğrenin çözülür.
BIOS ayarlarında bir sıkıntı yok. USB belleği ilk sıraya alıp, kaydet ve çık deyip USB bellekten bilgisayar başlıyor. Hatta BIOS ekranını USB belleği ilk sıraya almak için açtığımda, kendisini zaten ilk sırada olduğunu gördüm. Fakat Windows açılırcasına yükleme ikonu geldikten sonra dediğim mavi ekranı veriyor. HDD güç ve sata kablolarını çıkarıp, sadece USB bellek takılı halde denedim. Aynı sorunu yaratıyor. Yani USB bellek ile başlattığından eminim.
Altta da ekran görüntüsünü ve resimleri paylaştım;

Ekran Alıntısı.PNG

20190719_172904.jpg

20190719_172912.jpg

20190719_172956.jpg

Sistem bilgilerinizi paylaşın ilk.
  • I3 530 İşlemci
  • 4GB 2X2 1333MHz RAM
  • Pegatron H55 Anakart
  • GTX 1050 Ti Ekran Kartı
  • 2TB 7200 RPM HDD
  • 240 GB Yeni aldığım Crucial SSD