Amd Ryzen 3 1200 işlemci
Asus gtx 1050ti 4gb ekran kartı
8gb gskill 2400mhz ram
1tb hdd
Gigabyte ga-a320m-ds2 anakart
600w psu
Sistem özellikleri bu şekilde.Bilgisayar güç tuşuna basıldığında açılmıyordu çoğu zaman ve güç kaynağını kasanın arkasında bulunan düğme vasıtası ile kapatıp açtıktan sonra bazen eğer şansım varsa bilgisayar açılıyordu.On denemeden ikisi ancak başarılı oluyordu.
Bilgisayar açıldığında ise bios ayarlarına girip uefi ayarını yapıp Microsoft'un sitesinden indirip hazırladığım usb belleği kullanarak boot etmeye çalıştığımda ise anakart logosu ile beliren Windows yükleme ekranının altındaki sürekli dönen yuvarlak çark işareti çıktığında bilgisayar reset atıyor veya tamamen kapanıyordu.
Gigabyte'ın resmi web sitesinden sahip olduğum anakart modeline uygun en güncel bios sürümünü ( F4 sürümü ) indirerek bilgisayarıma başarılı bir şekilde yükledim.
Ancak bir süre sonra bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda ise ilginç bir şekilde bios sürümü eski versiyonda çalışmaya ( F1 sürümü ) devam ediyordu.
Sonuç olarak bilgisayarı geçtiğimiz cuma günü vatan bilgisayar firmasının müşteri hizmetleri bölümüne teslim etmiş bulunmaktayım.Orada da aynı şikayetlerimi dile getirdim, bana durumla ilgileneceklerini eğer gerekirse arızalı parçayı değiştirip veya servisine gönderebileceklerini beyan ettiler.
Şuan bende nasıl sonuçlanacağını merakla bekliyorum, sıfır toplanan bir bilgisayarda böyle garip arızalar ile karşılaşmak moralimi oldukça bozdu açıkçası.
Bahsetmiş olduğum usb belleği Microsoft'un web sitesinden Windows 10 fall creators update yazan sürümü iso olarak indirip, rufus isimli başka bir yazılım ile uefi için gpt olarak biçimlendirerek hazırladım.Technopat'ın bu konu hakkında çekmiş olduğu rehber videoları izleyerek adım adım ilerledim.
Hazırlamış olduğum usb bellek başka bir bilgisayarda boot edilebilirken, yeni satın aldığım sistemde sürekli reset atarak boot ekranında takılıp kalıyor.Ayrıca bios güncellemesi kendi kendine nasıl silinir anlamış değilim.
güncelleme: Vatan bilgisayar garanti müşteri hizmetlerine başvurdum, kasa ve dahilinde bulunan güç kaynağının arızalı olduğu tespit edildi ve garanti kapsamında ücretsiz farklı bir kasa ve güç kaynağı ile değişimi yapıldı şuanda sistem sorunsuz çalışmakta format attım ve kullanıyorum çok şükür, maşallah diyelim nazar değmesin çok uğraştık ama sonuna değdi.