Çözüldü Windows 10 Kurulumunda SSD Gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

376145

Hectopat
FreeDOS olarak almış olduğum Acer Nitro 5 serisine Windows 10 kurulumu yaparken kurulumun yapılacağı 512 GB SSD görünmüyor. Konuyla ilgili internette biraz araştırma yaptım ve sorunun formatla alakalı olabileceğini öğrendim. Fakat komut sisteminde diskpart hizmetini çalıştırıp list volume ile kullanılabilir alanları listelediğimde böyle bir şeyle karşılaştım.

command prompt.jpeg

Volume 0 olan disk takmış olduğum USB flash bellek ise Volume 1'in SSD olması gerekiyor diye düşündüm. Bu noktadan itibaren geri dönüşü olmayan herhangi bir durumla karşılaşabilirim diye ilerlemedim. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Çözüm
Güncel İSO indirerek tekrar dene. Eğer olmazsa servis yolu gözüküyor malesef.
Media Creation Tool ile güncel bir ISO dosyası oluşturdum. USB belleği UEFI için biçimlendirme kısmında dosya sistemini NTFS olarak mı yoksa FAT32 olarak mı seçmeliyim? Şu yazıda belirtildiği üzere Rufus otomatik olarak NTFS'yi seçmedi bende. FAT32 olarak görünüyor.
Sorunu çözdüm. BIOS'ta Ctrl + S ile ekstra ayarları açtım. Buradan SATA Mode'u Optane with RAID'den AHCI'ye aldım ve yüklemeyi yapabildim. Herkese yardımları için teşekkürler.
FreeDOS olarak almış olduğum Acer Nitro 5 serisine Windows 10 kurulumu yaparken kurulumun yapılacağı 512 GB SSD görünmüyor. Konuyla ilgili internette biraz araştırma yaptım ve sorunun formatla alakalı olabileceğini öğrendim. Fakat komut sisteminde diskpart hizmetini çalıştırıp list volume ile kullanılabilir alanları listelediğimde böyle bir şeyle karşılaştım.

Eki Görüntüle 702895

Volume 0 olan disk takmış olduğum USB flash bellek ise Volume 1'in SSD olması gerekiyor diye düşündüm. Bu noktadan itibaren geri dönüşü olmayan herhangi bir durumla karşılaşabilirim diye ilerlemedim. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Şimdiden teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 702895
List volume yerine "list disk" çalıştırır mısın?

Yanlış bilgi
Selamün aleyküm kardeşim,

Windows'u kurduktan sonra başlat simgesine sağ tıkla disk yönetimi aç. Orada diskini görebilirsin ve bilgisayarım kısmında görünmesini sağlayabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -5 Eksi
Selamün aleyküm kardeşim,

Windows'u kurduktan sonra başlat simgesine sağ tıkla disk yönetimi aç. Orada diskini görebilirsin ve bilgisayarım kısmında görünmesini sağlayabilirsin.

Eğer "diskpart" konsolunda gözükmüyorsa disk yönetiminde de gözükmeyecektir. Arkadaş diski göremiyor ki Windows'u kursun.

Son düzenleyen: Moderatör:
"diskpart" ekranında "list disk" yazınız. Sonuç aşağıdaki gibi olacak.

1602080178743.png

Diskiniz hangisi ise "select disk %disk_numarasi%" şeklinde diski seçip "clean" komutunu çalıştırın.

İşlem 5-15 dakika arası sürebilir. Ardından format işlemini baştan deneyin.

"diskpart" ekranında "list disk" yazınız. Sonuç aşağıdaki gibi olacak.

1602080178743.png

Diskiniz hangisi ise "select disk %disk_numarasi%" şeklinde diski seçip "clean" komutunu çalıştırın.

İşlem 5-15 dakika arası sürebilir. Ardından format işlemini baştan deneyin.
Bunu yaptım. Yalnızca 3817 MB boyutunda Disk 0 gözüküyor. Başka bir şey yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı