Çözüldü Windows 10 Kurulumunda SSD Gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

376145

Hectopat
FreeDOS olarak almış olduğum Acer Nitro 5 serisine Windows 10 kurulumu yaparken kurulumun yapılacağı 512 GB SSD görünmüyor. Konuyla ilgili internette biraz araştırma yaptım ve sorunun formatla alakalı olabileceğini öğrendim. Fakat komut sisteminde diskpart hizmetini çalıştırıp list volume ile kullanılabilir alanları listelediğimde böyle bir şeyle karşılaştım.

command prompt.jpeg

Volume 0 olan disk takmış olduğum USB flash bellek ise Volume 1'in SSD olması gerekiyor diye düşündüm. Bu noktadan itibaren geri dönüşü olmayan herhangi bir durumla karşılaşabilirim diye ilerlemedim. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Çözüm
Güncel İSO indirerek tekrar dene. Eğer olmazsa servis yolu gözüküyor malesef.
Media Creation Tool ile güncel bir ISO dosyası oluşturdum. USB belleği UEFI için biçimlendirme kısmında dosya sistemini NTFS olarak mı yoksa FAT32 olarak mı seçmeliyim? Şu yazıda belirtildiği üzere Rufus otomatik olarak NTFS'yi seçmedi bende. FAT32 olarak görünüyor.
Sorunu çözdüm. BIOS'ta Ctrl + S ile ekstra ayarları açtım. Buradan SATA Mode'u Optane with RAID'den AHCI'ye aldım ve yüklemeyi yapabildim. Herkese yardımları için teşekkürler.
Bunu yaptım. Yalnızca 3817 MB boyutunda Disk 0 gözüküyor. Başka bir şey yok.
Eğer konuyu açarken attığınsa list volume yazıyorsun. List disk yazmalısın.

Eğer list disk yazarak da aynı sonucu alıyorsan. BIOS'tan secure boot'u disabled yapmayı deneyebilirsin.

Format diskini nasıl hazırladın, ISO dosyasını nereden indirdin?
Uzun zaman oldu ISO dosyasını indireli. Rufus'la hazırladım. Özellikle UEFI formatı olmasına dikkat ederek GPT olarak ayarladım ve NTFS dosya sistemini seçtim. Daha önce başka bir FreeDOS sisteme aynı ISO dosyasıyla kurulum yapmıştım bu arada.

Emin olman gereken üç şey var:
  • BIOS'a girip SSD'nin gözüküp gözükmediğine bakmak. SSD bozulmuş da olabilir.
  • BIOS'tan sistemi UEFI moduna almak.
  • USB bellekten UEFI modunda boot etmek. Legacy/BIOS modunda NVMe SSD gözükmez.
Hepsi bur rehberde var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Emin olman gereken üç şey var:
  • BIOS'a girip SSD'nin gözüküp gözükmediğine bakmak. SSD bozulmuş da olabilir.
  • BIOS'tan sistemi UEFI moduna almak.
  • USB bellekten UEFI modunda boot etmek. Legacy/BIOS modunda NVMe SSD gözükmez.
Hepsi bur rehberde var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehber ilk sorunum olan USB belleğin görünmeme sorununu çözdü. Sayesinde bugün tekrardan USB belleğe Windows 10 ISO dosyasını yazdım. Şimdi ayarları kontrol etmek için BIOS'a girdim ve ayarlar şu şekilde:

- HDD0 Model Name: WDC PC sn530 SDBPNPZ-512G-1014
- SATA Mode: Optane with RAID
- Boot Mode: UEFI
- Secure Boot: Disabled

Bu rehber ilk sorunum olan USB belleğin görünmeme sorununu çözdü. Sayesinde bugün tekrardan USB belleğe Windows 10 ISO dosyasını yazdım. Şimdi ayarları kontrol etmek için BIOS'a girdim ve ayarlar şu şekilde:

- HDD0 Model Name: WDC PC sn530 SDBPNPZ-512G-1014
- SATA Mode: Optane with RAID
- Boot Mode: UEFI
- Secure Boot: Disabled
SATA modu AHCI veya RAID olmayana almalısın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı