Windows 10 Kutularından USB Bellek Çıkacak!

640x360xwindows-10-kutlarindan-usb-cikacak-b_640x360.jpg.pagespeed.ic.OmW0c2f3nQ-Yt7suDbSK.jpg


Windows 10
için tasarlanan perakende satış kutularının DVD değil, USB flaş bellek ihtiva edeceği açıklandı. Microsoft bu yöntemle bir yeniliğe daha imza atmış olacak.

29 Temmuz’da Windows 7 ve 8.1 kullanıcılarına çevrimiçi olarak gelecek olan Windows 10, diğer kullanıcılar için kutulu bir sürüm hazırlıyordu. Windows 10'un Satışa Sunulacağı Kutular Ortaya Çıktı haberimizde bu kutuların neye benzediğini sizlerle paylaşmıştık. Microsoft, kutuların içinde Windows 10 ISO kurulum paketleri olacağını ve isteyenlerin bunları satın alarak, kutularla beraber gelecek olan lisans numaralarını kurulum esnasında kullanıp, Windows 10 temiz kurulum yapılması imkanını da sağlayacağını açıkladı.
640x358xwindows-10-kutlarindan-usb-cikacak-1.jpg.pagespeed.ic.oErYJNjxz4iJBk2rz40C.jpg

119.99 dolar fiyat etiketiyle satılacak olan Windows 10 flaş bellekler 30 Temmuz itibarıyla Amazon’da satışa çıkacaklar. Bu kutuların Türkiye’de satılacağı düşünülüyor.

Microsoft Windows 10, e-ticaret yapan tüm elektronik marketlerde de bu kutuların satışını yapacak. Microsoft bu yöntemi DVD sürücüsünün artık eskidiğini ve yeni nesil bilgisayarlarda çok fazla kullanılmadığını, zahmetli olduğunu düşündüğü için seçtiğini de açıkladı.

Kaynak: Tam İndir - Teknoloji ve Program Sitesi
 
Son düzenleme:
USB'nin boyutu bence fazla önemli değil, önemli olan okuma hızı. Hatta belkide USB "Read-Only" olarak ayarlanmıştır.
 
USB'nin boyutu bence fazla önemli değil, önemli olan okuma hızı. Hatta belkide USB "Read-Only" olarak ayarlanmıştır.
Bence de böyle olmalı. Birçok kişi format attıktan sonra biçimlendirip normal olarak kullanacak. Açık olarak belli. :)
 
Birçok kişi bu şekilde alacak mı ki? Alacak olanların da denemeyeceğini düşünüyorum. Dursun işte. Zaten kullanımına izin verilmez diye düşünüyorum.

Aslında daha önceden gelmesi gereken bir şeydi bu. Uzun zamandır DVD okuyucu kullanmayan birçok insan var.
 
Çok iyi bir gelişme olmuş. DVD ve CD korumak biraz zor oluyor. Çizilme ve bozulma ihtimali yüksek şeyler. Ama USB kolay bozulmaz. Bu gibi gelişmelerin olması çok iyi oluyor.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı