Intel 10. nesil nasıl olacak ve ne zaman çıkacak?

Geçtiğimiz günlerde İntel'in işlemci çıkartma zamanları ve bilgileri açığa çıkmıştı. 10. nesil 10NM olmayacak şeklinde çıktı. İntel, 10. nesillerde çekirdek sayısını ve iş parçacığı sayısını arttırıp AMD'nin Ryzen 3. nesillerini geçmeyi planlıyor.

JwJQtQyVksx0ODlp.jpg

10. nesil işlemcilerin 2020 ilk çeyreğinde çıkması planlanıyor.

Kendi fikirlerim: Ryzen 3. nesil 7NM olduğu halde İntel'in 14NM'lerine anca rakip olabiliyor. İntel eğer bu şekilde çıkartacaksa AMD'yi hale rakip olarak görmüyordur. 10NM'ye bir türlü geçemediler. Bakalım neler olacak?

Kaynak: Intel 10th Generation Core "Comet Lake" Lineup Detailed

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanlar AMD adına konuşanları bazen yanlış anlıyor, ben şahsen AMD taraftarı bir kullanıcıyım sebebi ise gayet basit:Rekabet son kullanıcıya yarar, AMD %10 düşük 1080p oyun performansı versin, single da %10 düşük benchmark skoru alsın, multicore da rakibini geçsin veya neredeyse aynı olsun, %30-40-50 daha düşük fiyata sunuyor bunları ve anakartları da aynı şekilde %30-40-50 daha uygun,ben AMD en iyisi hiçbir zaman demedim ama kullanıcı olarak en mantıklısı benim için AMD kullanmak, kullandıkça şirkette büyüyecek ve rekabet arttıkça INTEL de fiyatları düşürmek zorunda kalacak ve AMD daha iyi arge yapacak bu kapitalizm böyle sürüp gidecek :) AMD sıçrama yapmasaydı ryzen serisi ile rx 4-5 ekran kartları ile INTEL ve NVIDIA şuan piyasadaki fiyatlarıın belki 2 katı ama en az %50 fazlasına satıyor olacaktı varolan ürünlerini.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı