Rehber Windows 10 Laptop Kullanarak Başka Bir Windows 10'u Etkinleştirin!

Merhabalar. Bu rehberde sizlere bir Windows 10 laptop/masaüstü kullanarak nasıl başka bir bilgisayarı etkinleştirebileceğinizi göstereceğim. Rehbere geçmeden önce bu işlemi anakarta girili bir keye sahip olan bir laptop ile gerçekleştirdiğimi belirtmek isterim. Dolayısıyla farklı bir key veya farklı bir şekilde etkinleştirilmiş bir cihazın ürün anahtarını kullanarak bu işlemi gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğinizi bilemiyorum. %100 işe yarar bir yöntem değildir. Oluşabilecek sıkıntılarda veya başarısız işlemlerde sorumluluk almıyorum.

Öncelikle ürün anahtarını kullanacağımız bilgisayarın ürün anahtarını öğrenmemiz gerekiyor. Bunun için de sırasıyla bu adımları gerçekleştiriyoruz:

1. Adım:

Windows tuşu + R kombinasyonu ile Çalıştır ekranını açalım.

1621946448770.png

2. Adım:

Boş olan yere "cmd" yazıp "Tamam" diyelim.

1621946539431.png

3. Adım:​

Karşınıza böyle bir ekran gelecek:

1621946609790.png

Komut İstemi'ne aşağıdaki satırları olduğu gibi kopyalayıp yapıştırın ve Enter’a basın.

powershell "(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey"

Satırın altında çıkan kod sizin Windows 10 ürün anahtarınızdır.

Bu ürün anahtarını girmek için Windows'u etkin olmayan cihazımıza geçiyoruz.​

Bu Bilgisayar'ı açıyoruz ve boş bir yere sağ tıklayıp Özellikler diyoruz.

1621946845876.png

Açılan bu pencerede benim bilgisayarımda Windows etkin olduğu için Ürün Anahtarını Değiştir yazıyor. Sizde muhtemelen Windows'u Etkinleştir yazmaktadır. O yazının üzerine tıklayın.

1621946917665.png

Açılan bu pencerede Windows'u Etkinleştir'e veya Anahtar resminin yanındaki yazıya basın. Etkin olduğu için fotoğrafta Ürün anahtarını değiştir yazmakta.

1621947057066.png

Daha sonra Ürün Anahtarınızı açılan yere girin ve ilerleyin. Sonraki aşamada muhtemelen Kabul et, İlerle, Evet gibi seçenekler sunacak size. Kabul edin.

Ve artık Windows 10'umuz etkin!​

Rehberimi okuduğunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 Key'i birden çok bilgisayarda aynı anda kullanıldığında karalisteye alınır. Elinizde olan keyden de olursunuz.

Arkadaş etkinleşmiş bilgisayardaki keyi başka bilgisayarda kullanmayı anlatıyor. Öyle bir olay olsaydı tek keyi tüm Dünya kullanırdı.

Windows 10 Key'i birden çok bilgisayarda aynı anda kullanıldığında karalisteye alınır. Elinizde olan keyden de olursunuz.
Böyle bir durum olabilir, bilemiyorum. Sorumluluk almadığımı belirttim. Şahsen bu şekilde kullanıyorum.
Laptop'ta lisans aktif durumdaysa nasıl diğer bilgisayar etkinleşecek?
İlginç bir şekilde oluyor hocam. Ancak anakart lisanslı bir laptop'un lisansı kullandım.

Böyle bir durum olabilir, bilemiyorum. Sorumluluk almadığımı belirttim. Şahsen bu şekilde kullanıyorum.

İlginç bir şekilde oluyor hocam. Ancak anakart lisanslı bir laptop'un lisansı kullandım.
Anakart lisanslı keyi kullanıyorsunuz ayrıca. Dediğim gibi aynı keyi herkes kullanabilseydi her yerde key gezerdi. Keyin karalisteye alınması muhtemel. Microsoft forumlarında bu konuya dair bilgi mevcut.

Huawei Matebook D14 modeli. Daha önceden farklı bir Lenovo laptop'un lisansını yine bir masaüstü bilgisayara girmiştim. Bir sorun yaşamadı kullanan kişi. 1 yıla yakındır kullanıyor.
Sizden bir lisansla aynı anda etkinleştirilmiş bilgisayarların CMD'den veya ayarlardan durumunu ekran görüntüsü olarak istesem? İlginç bir durum. Bir mahsuru yoksa tabii.

CMD ile kontrol için:
slmgr.vbs -xpr

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı