Rehber Windows 10 Laptop Kullanarak Başka Bir Windows 10'u Etkinleştirin!

Merhabalar. Bu rehberde sizlere bir Windows 10 laptop/masaüstü kullanarak nasıl başka bir bilgisayarı etkinleştirebileceğinizi göstereceğim. Rehbere geçmeden önce bu işlemi anakarta girili bir keye sahip olan bir laptop ile gerçekleştirdiğimi belirtmek isterim. Dolayısıyla farklı bir key veya farklı bir şekilde etkinleştirilmiş bir cihazın ürün anahtarını kullanarak bu işlemi gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğinizi bilemiyorum. %100 işe yarar bir yöntem değildir. Oluşabilecek sıkıntılarda veya başarısız işlemlerde sorumluluk almıyorum.

Öncelikle ürün anahtarını kullanacağımız bilgisayarın ürün anahtarını öğrenmemiz gerekiyor. Bunun için de sırasıyla bu adımları gerçekleştiriyoruz:

1. Adım:

Windows tuşu + R kombinasyonu ile Çalıştır ekranını açalım.

1621946448770.png

2. Adım:

Boş olan yere "cmd" yazıp "Tamam" diyelim.

1621946539431.png

3. Adım:​

Karşınıza böyle bir ekran gelecek:

1621946609790.png

Komut İstemi'ne aşağıdaki satırları olduğu gibi kopyalayıp yapıştırın ve Enter’a basın.

powershell "(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey"

Satırın altında çıkan kod sizin Windows 10 ürün anahtarınızdır.

Bu ürün anahtarını girmek için Windows'u etkin olmayan cihazımıza geçiyoruz.​

Bu Bilgisayar'ı açıyoruz ve boş bir yere sağ tıklayıp Özellikler diyoruz.

1621946845876.png

Açılan bu pencerede benim bilgisayarımda Windows etkin olduğu için Ürün Anahtarını Değiştir yazıyor. Sizde muhtemelen Windows'u Etkinleştir yazmaktadır. O yazının üzerine tıklayın.

1621946917665.png

Açılan bu pencerede Windows'u Etkinleştir'e veya Anahtar resminin yanındaki yazıya basın. Etkin olduğu için fotoğrafta Ürün anahtarını değiştir yazmakta.

1621947057066.png

Daha sonra Ürün Anahtarınızı açılan yere girin ve ilerleyin. Sonraki aşamada muhtemelen Kabul et, İlerle, Evet gibi seçenekler sunacak size. Kabul edin.

Ve artık Windows 10'umuz etkin!​

Rehberimi okuduğunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizden bir lisansla aynı anda etkinleştirilmiş bilgisayarların CMD'den veya ayarlardan durumunu ekran görüntüsü olarak istesem? İlginç bir durum. Bir mahsuru yoksa tabii.

CMD ile kontrol için:
slmgr.vbs -xpr
Tabii hemen atıyorum. Etkinleştirmek için kullandığım laptop'un, Matebook D14, ekran görüntüsünü atabilirim. Diğer cihaz, farklı bir masaüstü bilgisayar, yanımda değil şu an. Daha sonra gönderebilirim onu da.
@AJFA

1621948843175.png

Bu işlem yasal mıdır peki?
Bilemiyorum, sorumluluk almıyorum o yüzden. @316332 nin dediklerine göre karalisteye alınma durumu yaşanabiliyormuş.

Son düzenleme:
Laptop'ta lisans aktif durumdaysa nasıl diğer bilgisayar etkinleşecek?
Windows 10 ile lisanslama koşulları oldukça değişti. Lisans anahtarı sadece makinenin sunucuya kaydolması öncesi kontrol amaçlı kullanılıyor. Listeye kaydedildikten sonra generic lisans anahtarını dahi girseniz makinenin lisansı, Microsoft KMS sunucularına bağlantı engellenmediği sürece kaybolmuyor. Format atarken kurulumda lisans anahtarı dahi girmeseniz, ilk ağ bağlantısında makine otomatik olarak kendini ağ üzerinden lisanslıyor.

Yalnız lisansını öğrendiğiniz makinede yalnızca "generic" lisans anahtarı girilmiş durumda değilse bu yöntemle başka bir bilgisayarı aktive edebilirsiniz. Aksi takdirde aktive edemezsiniz.

Yasallık durumu konusunda gri bölgede. Tam olarak yasal değil ama tam olarak yasa dışı da değil.

Windows 10 ile lisanslama koşulları oldukça değişti. Lisans anahtarı sadece makinenin sunucuya kaydolması öncesi kontrol amaçlı kullanılıyor. Listeye kaydedildikten sonra generic lisans anahtarını dahi girseniz makinenin lisansı, Microsoft KMS sunucularına bağlantı engellenmediği sürece kaybolmuyor. Format atarken kurulumda lisans anahtarı dahi girmeseniz, ilk ağ bağlantısında makine otomatik olarak kendini ağ üzerinden lisanslıyor.

Yalnız lisansını öğrendiğiniz makinede yalnızca "generic" lisans anahtarı girilmiş durumda değilse bu yöntemle başka bir bilgisayarı aktive edebilirsiniz. Aksi takdirde aktive edemezsiniz.

Yasallık durumu konusunda gri bölgede. Tam olarak yasal değil ama tam olarak yasa dışı da değil.
Anladım hocam, teşekkür ederim. O zaman denildiği gibi kullanıcı sorumluluk alarak bu işlemi yapabilir. (y)

Bana kalırsa yasal değil. Bu olsaydı boşuna key satılmazdı.
Satılan keylerin bir çoğunun yasal anahtar olduğunu mu zannediyorsun? Windows 10 anahtarı diye satılan anahtarların çoğu eski Windows 7/8 lisans anahtarı veya gömülü OEM makinelerden alınan lisans anahtarları. :)

powershell "(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey"

Yazınca hiçbir şey çıkmıyor bu arada. Bunun yerine ProduKey kullanırım daha iyi.

Yazınca hiçbir şey çıkmıyor bu arada.
Tırnak işaretlerini silip deneyin. Olmazsa:

Option Explicit Dim objshell,path,DigitalID, Result Set objshell = CreateObject("WScript.Shell") 'Set registry key path Path = "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\" 'Registry key value DigitalID = objshell.RegRead(Path & "DigitalProductId") Dim ProductName,ProductID,ProductKey,ProductData 'Get ProductName, ProductID, ProductKey ProductName = "Product Name: " & objshell.RegRead(Path & "ProductName") ProductID = "Product ID: " & objshell.RegRead(Path & "ProductID") ProductKey = "Installed Key: " & ConvertToKey(DigitalID) ProductData = ProductName & vbNewLine & ProductID & vbNewLine & ProductKey 'Show messbox if save to a file If vbYes = MsgBox(ProductData & vblf & vblf & "Save to a file?", vbYesNo + vbQuestion, "BackUp Windows Key Information") then Save ProductData End If 'Convert binary to chars Function ConvertToKey(Key) Const KeyOffset = 52 Dim isWin8, Maps, i, j, Current, KeyOutput, Last, keypart1, insert 'Check if OS is Windows 8 isWin8 = (Key(66) \ 6) And 1 Key(66) = (Key(66) And &HF7) Or ((isWin8 And 2) * 4) i = 24 Maps = "BCDFGHJKMPQRTVWXY2346789" Do Current= 0 j = 14 Do Current = Current* 256 Current = Key(j + KeyOffset) + Current Key(j + KeyOffset) = (Current \ 24) Current=Current Mod 24 j = j -1 Loop While j >= 0 i = i -1 KeyOutput = Mid(Maps,Current+ 1, 1) & KeyOutput Last = Current Loop While i >= 0 If (isWin8 = 1) Then keypart1 = Mid(KeyOutput, 2, Last) insert = "N" KeyOutput = Replace(KeyOutput, keypart1, keypart1 & insert, 2, 1, 0) If Last = 0 Then KeyOutput = insert & KeyOutput End If ConvertToKey = Mid(KeyOutput, 1, 5) & "-" & Mid(KeyOutput, 6, 5) & "-" & Mid(KeyOutput, 11, 5) & "-" & Mid(KeyOutput, 16, 5) & "-" & Mid(KeyOutput, 21, 5) End Function 'Save data to a file Function Save(Data) Dim fso, fName, txt,objshell,UserName Set objshell = CreateObject("wscript.shell") 'Get current user name UserName = objshell.ExpandEnvironmentStrings("%UserName%") 'Create a text file on desktop fName = "C:\Users\" & UserName & "\Desktop\WindowsKeyInfo.txt" Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") Set txt = fso.CreateTextFile(fName) txt.Writeline Data txt.Close End Function

Bu kodu bir metin belgesine yapıştırıp Farklı Kaydet'e basın. ".vbs" uzantısı ile kaydedip çalıştırın.
Bunun yerine ProduKey kullanırım daha iyi.
Evet, ProduKey ve benzeri yazılımları da kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı