Windows 10 Lisans Sorunu

Ürün anahtarınız kayıt defterinden silinmiş zaten. Eski ürün anahtarına gerek yok donanım kimliği üzerinden sistem etkinleşiyor. Windows 10'a yükseltme yapınca zaten ürün anahtarınız herkesle aynı genel anahtar oluyor. 10586 ile gelen özellik sayesinde eski ürün anahtarınızı girerek de sistemi etkinleştirebiliyorsunuz. Eski ürün anahtarınızı biliyorsanız ipk kısmından sonraki ürün anahtarını eski ürün anahtarınızı girerek doldurun.
 
Gelebilir. Kayıt defteri de eski haline gelecek çünkü. Sistem geri yükleme yapsanız bile ürün anahtarınız generic ürün anahtarıdır. Çünkü yükseltme yaptıktan sonra otomatik olarak ürün anahtarınız herkesle aynı olan ürün anahtarıyla değişiyor. Eski ürün anahtarınıza artık ihtiyacınız yok. Generic ürün anahtarı ile de sistem donanım kimliği üzerinden etkinleşiyor. Bu komutu deneyin olmazsa sistem geri yükleme yaparsınız. Bu komutu çalıştırdıktan sonra tekrar aşağıdaki komutu çalıştırarak etkinleştirme denetlemesi yaptırabilirsiniz.

Kod:
slmgr.vbs /ato

İçiniz rahat etsin diye size şöyle örnek vereyim. Surface tabletime alakasız bir ürün anahtarı girerek kurulum yapmama rağmen sistem donanım kimliği üzerinden etkinleşti. Önemli olan herhangi bir ürün anahtarının yüklenmiş olması.
 
Sorunun neden kaynaklandığını ve ürün anahtarının neden silindiğini buldum...

1 aylığına memlekete geldiğim için 1 Aylık bir wifi yayını yapan yerden internet aldım yapılan yayından internet kullanıyorum, bu esnada windows kimlik doğrulamayı deniyor ve sunuculara erişemiyince hatalı olduğnu düşünüp anahtarı siliyor şimdi yeni anahtar girdim ama windows sunucuların ulaşılamadığı için doğrulayamıyor büyük ihtimalle internetimden kaynaklı bi durum tatil bitip geri döndüğümde etkinleştireceğim ve şuan sistem kasması sorunu yaşadığım için temiz bir windows 10 kuracağım olmadı sıkıntı yaşarsam win8 veya win7 kurarım ama tabi bu dediklerimi en az 1 ay sonra yapcam deneyimlerimi paylaşırım

Bana bu konuda yardımcı olan AhmetAksoy kardeşime teşekkür ediyorum,bu kadar uğraşmamızın sebebi tamamen windows'un gereksizliği ama neyse...

Herşey için teşekkürler
 
İnternet sorununu ben de söyledim arkadaş da söyledi. Ürün anahtanız durduk yere silinmez. Geçenlerde iş yerindeki bilgisayardaki ssd'yi eve getirdim. Orada Deep Freeze kurulu olduğu için Windows Update servisini kapatıyorum. Windows Update servisi kapalı olduğu için ve donanım kimliği değiştiği için tekrar donanım kimliği üzerinden etkinleştirme yapamadığı için sistem etkinleştirme uyarısı vermeye başladı. Windows Update servisini açtığım anda sistem etkinleşti. Kısacası sunucuya ulaşamadı diye ürün anahtarı silinmez. Kayıt defterinizden silinmiş ürün anahtarınız. Kurduğunuz programlar, virüs vs buna sebep olabilir.

Sistemin kasması konusuna gelirsek öncelikle temiz önyükleme yapın ve bilgisayara yüklenmiş programların kasılmaya sebep vermediğinden emin olun. Temiz önyükleme yapmak için aşağıdaki sitedeki yöntemi uygulayın. Windows 8 için yazılmış, Windows 10 için de geçerlidir.
https://support.microsoft.com/tr-tr/kb/929135

Temiz önyükleme sonrasında sorun devam ediyorsa görev yöneticisinin resmini belleğe göre sıralayıp paylaşın. Windows Update servisinin takılması Sistem ve Sıkıştırılmış bellekte yüksek bellek kullanımı ve cpu kullanımı gibi bir duruma yol açmış olabilir.

Temiz kurulum öncesinde tekrar kurulum deneyin. Tekrar kurulum Windows ile ilgili bir sorun varsa çözecektir. Tekrar kurulum yapmanın avantajı programlarınız ve ayarlarınız aynı şekilde kalır. Kısacası düzeniniz bozulmaz. Tekrar kurulum yapmak için Windows 10 Medya Oluşturma Aracını çalıştırıp ileri ileri ileri diyerek kurulum başlatmanız yeterli. Elinizde Windows 10 10586 iso dosyası varsa içini açıp setup.exe çalıştırıp ileri ileri ileri demeniz yeterli. Ürün anahtarı sorarsa yanlış isoyu kullanıyorsunuz demektir.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı