Windows 10 lisansını başka bilgisayara aktarma

Crack'e karşıymış... Yok korsana karşıymış... Bill Gates babanın oğlu mu? Yok 500 lira ver orjinalini al imiş... Bunu söyleyen hele bir yazılım geliştiricisiyse ne büyük gaflet. Çünkü yazılım geliştirici aynı zamanda bir bilim insanıdır. Bilim bilgi paylaştıkça gelişir. Ayrıca bilimsel buluşlar algoritmalar teknolojik gelişmeler üzeri kapatılarak parayla halkın erişimne engellenerek suç işleniyor. Halkın haber alma özgürlüğü vardır. Gerçeklerin halktan gizlenmesi suçtur. Hangisi suç korsanlık mı oluyor şimdi bunun adı. Sana bir sürü satır kod yazmış içinde ne olduğu belli değil Belki soyumuza sopumuza küfrediyor. Ama kapalı kaynak lisanslı ya hemen kabul ediyoruz. Bir de ondan nemalananlarda üstelik her şeye korsan yakıştırması yapıp bana dokunmayan yılan bin yaşasıncı davranıyor. Bravo tebrikler...

İlk olarak (!) yazılanın ironi olduğu anlamına gelir. :)

Düşünceye gelirsek:
Sizin görüşünüzle bütün kitaplar, araştırmalar, yemek tarifleri, kodlar ve bilgi değeri taşıyan her şeyi bedava yayınlamalıyız ya da korsan kullanmalıyız!? O zaman adamlar yazsın araştırsın bu işe milyarlarca araştırma bütçesi ayırsın yayınladıklarında da çalarım üstünede elimdeki parayı grafik ve tasarıma ayırır adamların ürününün aynısının daha güzel görünenini daha ucuza satarım malum bedava. Ee adamlar batacak ve ben de AR-GE yapmadığım için yeni ürün teknolojileri çıkaramayacağım çıkarsamda benim yaptigimi baskasi bana yapacak. Ben batacam. Nerede ilerleme. Kapitalist sistemden bağımsız bir düşünceniz var. Benzer analojiler ile McDonalds, İntel, ARM... gibi firmalarında bunu yaparsa batacağı ve üstte belirttiğim kısır döngünün gelişimi bitireceğini anlayabilirsiniz.

Sen ben o ürünleri almasak. Her yıl AR-GE'ye giden milyarları kim ödeyecek devlet mi? 😄

Hocam anahtarlar donanımla bütünleşir yani A makinasının anahtarı B de çalışmaz. Verilecek olan yükseltme anahtarıda al yaz bunu diye verilmeyecek o anahtar yükseltme sırasında otomatik yenilenecek. Zaten verilse dahi al yaz diye oda başka bilgisayarda çalışmaz. Forumda korsana destek yok ama bu mesajıda korsandan atıyorum. :D
Yanlış, bu durum sadece OEM keylerde geçerli.

Arkadaşlar öncelikle evet OEM key başka bilgisayarda kullanılamaz diye biliyordum ben de. Ancak birkaç gün önce CMD'ye yazdığım bir kodla anahtarı bilgisayardan sildim ve yeni bilgisayarıma aktarmayı başardım. Lisans türü yine OEM. Bu nasıl mümkün oldu ben de anlamış değilim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı