Windows 10 LTSC nasıldır?

487218

Hectopat
SSD veya HDD modeli
HDD
Öncelikle bir kaç sorum var:
Güvenlik açısından bir sorun yaşar mıyım? (Windows Defender vs içinde sanırım.)
İçinde bir tarayıcı var olarak geliyor değil mi?
Tema da kişiselleştirme yapabiliyor muyuz, etkinleştirme istiyor mu?
4 GB Ram (3.25 GB kullanılabilir.),
C2Q Q6600,
9800 GT 1 GB. Bu sistem ile geçmemi önerir misiniz? Önerirseniz hangi sürümü? CS:GO, L4D2 vs oynuyorum.
Teşekkürler, iyi günler dilerim.
Not: Şuanda W8.1 kullanıyorum. Görünüm açısından ve oyun oynarken sıkıntı yaratıyor.

Ben geçtim ama memnun değilim modlanmış ISO kuracağım çünkü bu sürüm en düşük boşta 1.4 GB harcıyor. O yüzden 4gb size sorun çıkarıcaktır bende de 4 gb var çünkü.

Home ile Single Language arasında performans farkı yok bence home kurun hem ingilizce yapmak isterseniz daha iyi olur.

Öncelikle bir kaç sorum var:
Güvenlik açısından bir sorun yaşar mıyım? (Windows Defender vs içinde sanırım.)
İçinde bir tarayıcı var olarak geliyor değil mi?
Tema da kişiselleştirme yapabiliyor muyuz, etkinleştirme istiyor mu?
4 GB Ram (3.25 GB kullanılabilir.),
C2Q Q6600,
9800 GT 1 GB. Bu sistem ile geçmemi önerir misiniz? Önerirseniz hangi sürümü? CS:GO, L4D2 vs oynuyorum.
Teşekkürler, iyi günler dilerim.
Not: Şuanda W8.1 kullanıyorum. Görünüm açısından ve oyun oynarken sıkıntı yaratıyor.

Okuduğum kadarıyla bu forumda oldukça sevilen ve önerilen sürüm ltsc. Ancak kısa bir araştırma yaparsanız iş yerleri ve ofisler için tasarlandığını görürsünüz. Tesaüftür birkaç kere bu tarz sistem yüklü bilgisayarları deneme fırsatım oldu bence fazla abartılıyor öyle diyeyim. Tamam bir hafiflik seziyorsun ama kullanımdan oldukça kısılmış bir hafiflik var. İster inanın ister inanmayın ister geri kafalı deyin ister kendini yenile artık deyin...

4 gb raminiz yoksa win10'a hiç bulaşmayacaksınız, custom isolar da dahil. Bazı arkadaşlar gelip gene linç yağdıracak ama baştan diyeyim eğer custom win10 isosunu 4 gb ram olmadan sağlıklı ve hızlı kullandığınızı düşünüyorsanız o makinede 8.1 ya da 7'deki hızı unutmuşsunuz demektir.

4gb'den az raminiz varsa;
.Rahatlıkla hafif bir linux dağıtımı ile windowsta ssd benzeri performans alabilirsiniz. Bkz. Sparky minimal gui, trisquel mini, bodhi, lubuntu vb.
. Windows olsun bizim olsun malum oyun oynuyoruz bir de çalıştırmakla ayrıca uğraşmayalım tıklayalım oynayalım derseniz: custom isolara yolunuz düştü demektir. Bu tarz isolara güvenmiyorsanız orijinal isolarda kasmalı donmalı kullanımınıza devam edebilirsiniz tabi sizin bileceğiniz iş. Tabi güven konusunda da bu sektöre yıllarını vermiş tecrübeli kişilerin ya da resmi ve şeffaf bir şekilde custom iso yapan grupların isolarını deneyin diyorum her bulduğunuz isoyu denemeyin.
. Eğer kullandığınız programlar ya da oynadığınız oyunlar 64 bite zorlamıyorsa, 4gb ram olmayan bilgisayarda akıcı ve hızlı kullanabilmek adına 32 bit windows yüklemeniz gerekmektedir. Ama zorlama varsa mecbur 64 bit kullanacaksınız. Yalnız baştan diyeyim 32 bitten korkmanıza gerek yok gözle görülür performans farkı olacak. Kağıt üstünde 64 bit daha hızlı olabilir ama 4 gbden az raminiz varsa bilgisayarınız bunu tam olarak kaldırmaz, hız yerine artı yük binmiş olur ve tam aksine yavaşlık baş gösterir.

Şuan 2gb ramli kasama win7 performance edition 32 bit kuruyorum misal. Neden? Ne atlasta, ne 8.1in 32 ya da 64 bitinde, ne win10 win8 custom isolarında bu win7 kadar performans alamadım. Deneyimlerim ortada. Size aktarmak istedim. Dinleyip dinlememek size kalmış artık.

Özet:
...4 gbden az ramlere öneri, win7 32 bit. Bit zorlaması varsa 7 ya da 8.1 64 bit

...4 gb raminiz varsa kutlarım ülke genelince patates sayılan pclerin bir gömlek üstüne sahipsiniz. 64 bit olarak 8.1 ya da 10 gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

İyi kullanımlar dilerim.

Not: resmi windows sitesinde yazan minimum sistem gereksinimleri yalanlarına inanmayın tamamen politikadan ibarettir. Azıcık iş bilen bir kullanıcı sistem gereksinimlerinde win7=win10 olmadığını, olamayacağını bilir. Ancak resmi sitede win7=win10 yani aynı sistem gereksinimleri yazılmıştır. Bundan sonra microsoft şirketinin resmi hiçbir verisine gözünüz kapalı inanmayın derim.

2. Not: yükleme tamamlandı şuan ssd kullanır gibi kullanıyorum sistemi. Özelliklerim:
2 gb ram
160 gb ide hdd
Ati radeon hd 2400
İntel dual e2180 2 ghz işlemci.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı