Windows 10 Mağaza Sorunu

Aiden13

Megapat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Böle bir şeyle karşı karşıyayım. Herhangi bir yerde çözümünü bulamadım. Mağazaya tıkladığımda açılıp kapanıyor. Fotoğraflara tıkladığımda "bu uygulama açılamıyor Windows Mağazasına bakın" yazıyor. Neden kaynaklanıyor bu sorun?

win10magaza.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
@AhmetAksoy o tarz çözümlerin hepsini denedim. Recep Baltaş'ın verdiği çözümler vardı onları da denedim. Benim başlat menüsü, arama kısmı her şey düzgün şekilde çalışıyor. Sadece Mağaza ve Fotoğraflar uygulamasını kullanamıyorum. Format atmayı da pek istemiyorum. Gelen toplu güncelleştirmelerle bu durumun çözülme ihtimali var mıdır? Bu arada bu problem yeni oldu. Windows 10'u sorunsuz kullanıyordum.

Bu komutu çalıştırın.
Kod:
PowerShell -ExecutionPolicy Unrestricted -Command "& {$manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore).InstallLocation + '\AppxManifest.xml' ; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest}"

Olmazsa bu yöntemi deneyin kafa yormadan sorununuz çözülür.
Programlarınızı, dosyalarınızı kaybetmeden yükseltme yaparmış gibi tekrar kurulum yaparak sorunu çözebilirsiniz. Tekrar kurulum yapmak için burdan Windows 10 medya oluşturma aracını indirin sürümünüze uygun kurulumu seçip ayarları koruyan ilk seçenek otomatik olarak seçilirse yükseltme yaparmış gibi kurulum yapın. Otomatik seçilmezse yanlış kurulumu indirmişsiniz demektir.

Bence idare edebiliyorsanız 2 kasıma kadar idare edin. 2 kasımda gelecek Windows 10 TH2 yani birinci büyük güncellemesini yüklerken sorununuz da çözülmüş olur.

Son düzenleme:
@AhmetAksoy Media Creatorle yükseltme yapmıştım, bu çözüm aklıma gelmedi. İlk önce kodu deneyeceğim olmazsa media creatorle çözülür umarım. Teşekkürler yorumların için.

asd.jpg

@AhmetAksoy Komutu girdiğimde böyle bir şey karşıma çıkıyor. 2 Kasımda güncelleme gelecek demişsiniz şimdi okudum. Şuan media creatorle indirmeside uzun sürücek malum akk. Güncellemeyi bekleyeceğim düzelmezse media creatorle denerim. Tekrardan teşekkürler.

@AhmetAksoy Media Creatorle Iso şeklinde indirmeye başlattım bittiğinde komutu deneyeceğim. "yükseltme yaparmış gibi tekrar kurulum yaparak sorunu çözebilirsiniz" dediniz. Iso şeklinde indirdiğimde bunu yapabilir miyim? Yoksa sadece media creatorden yükseltme seçeneğini seçerek mi bu işlemi yapabiliyoruz?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı