Windows 10 Mavi Ekran Hataları

Katılım
7 Haziran 2017
Mesajlar
29
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Bir süre önce bilgisayarı garantiye vermiştim ekrana görüntü gelmemesi sebebiyle, ürün garantiden geldi ve anakartta sıkıntı olduğunu ve değiştirildiğini belirttiler. 1 gün bilgisayarı sıkıntısız kullandım fakat bugün yine bir mavi ekran geldi. (Sistemi anakart değiştikten sonra formatladım.)

Minidump dosyasını paylaşıyorum, umarım hatanın neden kaynaklandığını bulabilirsiniz.
mavi ekran.rar

Ekleme: 1 tane daha mavi ekran geldi.
072017-17000-01.rar
Sistem özellikleri:
Pentium G4560
GALAX GTX 1050ti EXOC Edition
8 GB RAM
1 TB HDD
Windows 10 Pro 64 bit
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar 2.mavi ekrandan sonra daha PC açılırken bile mavi ekran vermeye başladı,bende kasayı açıp kontrol etme durumunda kaldım.
RAM'leri çıkartıp taktım şuan için bir sorun yok.Konuyu düzenleyemediğim için ayrı bir mesaj olarak atıyorum kusura bakmayın.

Of of.Yine mavi ekran verdi.Mavi ekran verip sistemi yeniden başlatınca sürekli mavi ekran veriyor, sürekli farklı hata kodu gösteriyor.Ne zaman ben sistemi kapatıp kendim açıyorum, o zaman açılıyor.Yardımınıza ihtiyacım var. @Murat5038
 
Hocam artık sistem açılmamaya başladı, başlarken bile mavi ekran veriyordu bende format atma yoluna gittim.Sadece windows updatenin kurduğu sürücülerle kullanıyorum sistemi, sıkıntı yok gibi duruyor. Açıkçası garantiylede uğraşmak istemiyorum , yeni bir bilgisayar aldım 1 ay kullanamadım, şimdi bir de 1 ay onu beklemek koyuyor.
Dediğiniz üzere Daemon Tools'u kurmayacağım bu sisteme , gelişmeleri yazacağım ilginiz için teşekkürler.

Yeni bir Memory_Management hatası aldım. Memtest86+ ile RAM'lere test yapayım dedim.10 dakikalık bir zaman geçti şuan için bilgiler böyle.


RAM kısmında 0 yazıyor RAM'i görmüyor diye düşünmüyorum değil.

Bu testten RAM'in bozuk olduğunu anlayabilir miyiz?(Tek parça 8 GB RAM var.)Bozuksa garantiye Memory_Management hatası alıyorum diye bir talep açmam mı gerekiyor?
Yardımlarınızı bekliyorum hocam. @Murat5038

Ekleme:Windows 10'un kendi bellek tanılama aracını kullandım onda bir sorun bulmadı.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20170721_182135.jpg
    IMG_20170721_182135.jpg
    177,4 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
RAM'i çıkarıp taktım, slot değiştirip denedim yine mavi ekran vermeye devam etti.

Sorun işletim sisteminde olabilir diye Windows 7 kurdum. 10-15 saat dolaylarında sistemi kullandım ve hiç mavi ekran almadım.Daha sağlıklı bir sonuç almak için sistemi bir müddet daha kullanacağım fakat hem Windows 7nin eskiliği ve Microsoft'un 7.nesil intel işlemcilere destek vermemesinden dolayı sonrasında Windows 10'a geri dönmek istiyorum.

Asrock'un sitesinde UEFI Windows 10 için BIOS'unuzu en son sürüme güncelleyin diyor. Siteye anakart
modelimi sorgulayıp baktım en son sürüm benim BIOS sürümümle aynı. Oradan da bir sonuç alamadım.

Son olarak:
Mavi ekran hatası almama neden olan şey Windows Update'in format sonrası otomatik olarak kurduğu driverlar olabilir mi? Yani Windows Update'i kendim driverları yükleyene kadar devre dışı bıraksam, buradan bir sonuç alma ihtimalim var mıdır?
@Murat5038
 
Merhaba,ilginiz için sağolun. Şimdi yeniden mavi ekran hatası aldım. Mavi ekran hatası genellikle KMODE_EXCEPTİON_NOT_HANDLED ve MEMORY_MANAGEMENT oluyor.Ya da rastgele bir mavi ekran hatası da verebiliyor.Bir tane hata verse tamam şundandır, tamam bundandır diyeceğim ama herhangi bir mavi ekran hatası vermesi işimi zorlaştırıyor.

Ve mavi ekran hatası birden gelmiyor.Yani daha demin CS:GO oynuyordum birden oyundan attı ve Steam kapandı. Açmaya çalışınca hata verdi. Daha sonra Chrome'a girmeye çalıştım orda da ''Hay Aksi'' diye bir hata verdi.Tam sistemi yeniden başlatacaktım ki mavi ekran geldi ve sistem kendini otomatik olarak yeniden başlattı.
Ben elimden geleni yaptım, artık daha fazla uğraşmak da istemiyorum gerçekten yoruldum, kaç gündür uğraşıyorum.
Yardımlarınız için teşekkürler. Garanti dışında bir çarem kalmadı.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı