Windows 10 mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Naturezzaa

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
BT Sistem Uzman Yardımcısı
Bilgisayarımda 1 hafta önce ilk mavi ekranı ile bu sorun başladı. Sürekli çökmeler, hard diskten gelen garip sesler ve o sesten sonra bilgisayarın mavi ekran vermesi veya çökmesi çok sorun olmaya başladı. Bilgisayarıma bugün format attım belki kayıt defteri bozulmuştur diye. Formattan sonra da başıma bu çıktı, lütfen sorun tam olarak neden kaynaklı yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU rehberini uygula.

CMD'yi yönetici olarak başlatıp sfc /scannow komutunu uygula.

Windows güncellemen var ise yap.

HD Tune programı ile HDD'ni tara.

@283156 siz daha iyi yardımcı olursunuz.

HDD/SSD'yi test edin. HD Tune yazılımı ile "error scan" testi yapın. HD Tune yazılımı ile "health" sekmesini paylaşın.

HDD Sentinel yazılımı ile sağlık derecelerine bakın. HDD Sentinel yazılımı ile S.M.A.R.T değerlerini paylaş.

Yukarıda denilen şeyleri yap.

HD Tune de hepsi ok yazıyordu

Windows10 sürümün eski. Windows10 sürümünü güncelle. Windows Update var mı diye bak. Yoksa Windows10 20H2 sürümüne geç.

Windows sürümüm eski çünkü Update yapınca Update sürümü bilgisayarım ile uyumlu olmadığı için regedit yani kayıt defterini bozuyor bu da sürekli olarak format atmama neden oluyor, ancak yaptığım bir test yani error scan da birden çok kırmızı alan çıktı yine de dediklerinizi uygulayım mı?

"Error scan" testi bad sector testi demek gibi bir şey. Error scan testinde kırmızı çıktıysa bad sector vardır demektir.

HDD'de bad sector varsa mavi ekrana sebebiyet veriyor olabilir.

O zaman şu anlık Windows güncelleme.

Evet bilgisayarda test yaptığımda bayağı bir bad sector çıktı, bu alanların toplamı 300-400GB mâl oluyor. Ben bu bölümleri onaramayacağımı biliyorum ancak bunlar galiba diski biçimlendirerek kapatılıyormuş tek kaybedeceğim o kadar yer olur 900GB artıyor zaten hocam, ne yapmam lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…