Windows 10 mavi ekran hatası

olyrrr

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, yakın zamanda 2 kez mavi ekran hatası aldım.Sistemi yaklaşık 3 aydır kulanıyorum ve format attığımdan beri ilk defa böyle bir hata ile karşılaşıyorum.Sorunu nasıl çözebilirim ? @cRea80
Bu arada ilk minidump dosyası Ccleaner tarafından silinmiş.

-Minidump ve aida64 raporu>qwwqw
-HD Tune Pro ile disk taramasında bir sorun çıkmadı.
-memtest86 ile tüm gece tarama yaptım ama sorun çıkmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartın için nVidia yazılımları yeterlidir (temel olarak). Hız aşırtma ile ilgiliyse elbette performans düşüşü olabilir fakat bu durumda her kartı ayrı değerlendirmek gerekir (aynı marka, aynı model olsa da). Hız aşırtmayı yavaş yavaş yükseltip, her değerde kararlılığı gözleyerek kartının ulaşabileceği maksimum değeri bulabilirsin. Asus kartın için kullanmış olduğun yazılımları kullanma durumunu bilmediğim için aklıma gelen ilk şey hız aşırtma oldu. Tabii farklı şeyler de düşünülebilir, fakat sonuç olarak mavi ekrana yol açan şey belli. Buna yol açan Asus yazılımlarının yanlış yapılandırılması mı, ekran kartının hız aşırtmada sorun çıkartması mı, bunu ancak deneyerek ve kurcalayarak bulabilirsin.

Yanlış hatırlamıyorsam kart GTX 950'ydi, sıcaklıklara normal diyebilirim fakat hız aşırtmada ne olduğuna bakmak lazım orada sorun çıkartabilir. Kartı kullanan arkadaşlar daha iyi fikir verebilecektir.

@cRea80 tamam hocam, yardımların için teşekkürler

- düzenleme: sorunun kaynağını buldum, herhangi bir mod seçtikten hemen sonra 0db fan'a dokunmayın. örneğin gaming moda aldım ve hemen 0db off ayarına aldığımda mavi ekran veriyor ama 5-6 sn bekleyip ayarı değiştirdiğimde sorun yok( evet bencede cok saçma ama hep bu yüzden mavi ekran alıyorum)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı