Çözüldü Windows 10 mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

oculus reparo

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Reklam prodüksiyon
Sistem özellikleri: Intel i5 11400, RTX 3050, 16 GB RAM, 500 GB M.2 SSD ve 480 SATA SSD.

Sistem Excalibur G770 son dönemlerde aşırı mavi ekran hatası alıyorum. DMP dosyasını inceleyip sorunun ne olduğu hakkında bana bilgi verirseniz çok sevinirim. Özellikle multiplayer oyunlarda yaşıyorum.

Herhangi bir FPS problemi, donma problemi olmuyor ve bir anda donup mavi ekran alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Cihazın garantisi maalesef yeni bitti ve cihazı yaklaşık iki yıldır kullanıyorum ilk defa böyle bir arıza aldım ayrıyeten size anladığım kadarıyla normal ekran kartımda bir sorun yok (RTX3050) ama diğerinde sorun olduğunu söylüyorsunuz sanırım peki bu ne gibi bir sorun olabilir acaba ya da Aygıt Yöneticisi'nden onu devre dışı bırakıp silsek sorun çözülmez mi?

Aldığın hatayı Microsoft veri tabanında arattığımda nadir olarak meydana gelen ve GPU çekirdeğinde hata olduğunu söylüyor.

Yukarıda DDU ile kaldırıp son sürümü kurmanı önermiştim. Dediğimi uygula ve sonuçları bildir. Sorun devam ederse sorunun neden kaynaklandığını öğrenmiş oldun.

Belirttiğim uygulama ve makale;

Hocam genelde RAM'lerle ilgili oluyor bu sorun çıkarıp takmayı denediniz mi veya yuvaları değiştirin.

Hocam bilgisayara yaklaşık üç kere format attık zaten. Format attığımızda bu sizin dediğiniz ddu‘nun işlevini görmüş olmuyor mu?

Konu başında belirtmediğin için format attığını tahmin etmem mümkün olmuyor haliyle.

Konu başında belirtmediğin için format attığını tahmin etmem mümkün olmuyor haliyle.

Hocam sanırım beni yanlış anladınız, ben size soru amaçlı sormuştum bunu yoksa bir bilgim yok formatla düzelip düzelmediğinden.

Ekstra olarak format atmamıza rağmen DDU mu öneriyorsunuz yoksa başka bir problem olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sanırım beni yanlış anladınız ben size soru amaçlı sormuştum bunu yoksa bir bilgim yok formatla düzelip düzelmediğinden

Ekstra olarak format atmamıza rağmen DDU mu öneriyorsunuz yoksa başka bir problem olabilir mi?

Cihazın garantisi varsa harici ekran kartının sorunlu olduğunu belirtip gönderin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı