Bilgisayarımda hiçbir sorun yokken dün durduk yere mavi ekran hatası almıştım. Bu sabah kalkıp bilgisayarı açtığımda yine aynı şekilde 2 kere mavi ekran hatası aldım ve daha bilgisayarda hiçbir işlem yapmıyordum, sadece masaüstündeydim.
Bilgisayarın açılıp kapanmasında herhangi bir sorun yok fakat birden donup mavi ekran vermesi beni şüphelendirdi ve biraz araştırmalarım sonucu
@Recep Baltaş 'ın MemoryTest konusuna ulaştım. USB'ye gerekli programı atıp bilgisayarı USB'den açtım ve RAM'leri test ettim fakat RAM'lerde bir sorun görünmedi.
Problemin nerede olduğunu nasıl çözebilirim? Donanımsal mıdır veya yazılımsal mı? Format atıp Windows 8 kurayım mı?
(Bu arada şu an bunları yazarken masaüstüm, görev çubuğu vs. donmuş durumda herhangi bir yere tıklayamıyorum, alt+tab ile Chrome'a geçip öyle yazıyorum, Chrome'da bir donma söz konusu değil.)
Bir şey daha belirtmek istiyorum. Dün mavi ekran yedikten sonra görev yöneticisine bir bakayım demiştim ve Microsoft'un ANTI MALWARE uygulaması çalışıyordu. Acaba virüs girmiş olabilir mi? (Korsan yazılım asla kullanmam, girdiğim siteler bellidir, virüs bulaşmış olma ihtimalini de düşük tutuyorum)
Yardımcı olursanız çok sevinirim.