Windows 10 Mavi Ekran - Kernel security check failure

SELQ

Hectopat
Katılım
3 Ağustos 2015
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, az önce Photoshop ile bir işlem yaparken mavi ekran hatası aldım. Kernel security check failure olarak, minidump dosyasını yükledim aşagıda link mevcut.

Nvidia 361.12 yüklü iken herhangi bir problem yoktu. Şu an 361.43 en güncel sürüm yüklüdür. (GTX860M)
Bilgisayarım açıldıgında 10 dakikaya yakın disk kullanımı %100 olarak kalıyor sonra işlem yapmadıkça yükselmiyor.


Desktop.rar

 
Merhaba, döküm dosyasını inceledim. Realtek ses kartının sürücüsü çok eski ve güncellenmesi lazım. Komut istemi'ni yönetici olarak çalıştırıp sfc.exe /scannow komutuyla sistem dosyalarını denetlemende fayda var. Bilgisayarı kapsamlı bir virüs taramasından geçirmelisin. Diğer sürücülere bakabilmem için AIDA64 raporunu paylaşabilirsin.

AIDA64 HTML Raporu Oluşturma Rehberi
 

Merhaba, realtek ses kartını kontrol ettim ve sitesinden en güncelini yükledim ancak eski kurulu olan ile sürümlerini kontrol ettiğimde, eski kurulu olan daha günceldi. Yada ben mi yanlış kurulum yaptım.

sfc.exe/scannow - logs kayıdı ve AİDA64 raporu aşagıda mevcut. teşekkürler


Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı
 
Minidump dosyalarında görünen ses yongası sürücüsü 2009 tarihliydi, şu an AIDA64'de görünen 2015 tarihli şu an güncel diyebiliriz. SFC hatalar bulmuş ve onaramamış bunun için aşağıda anlattığım yöntemle onarımı yapabilirsin. AIDA64 USB aygıtlarda bilinmeyen bir aygıt gösteriyor onu da bir kontrol et. Bundan sonra mavi ekran hatası aldığında yine bu konuda paylaş inceleyeyim.

Sistem dosyaları onarımı için:
Öncelikle kurulumu yapmış olduğun sürüme ait Windows kurulum DVD'si veya USB'sine sahip olman gerekli. Aşağıda bulunan dosyayı indir ve klasöre çıkart. Klasörü, C dizinine taşı. Kurulum medyası takılı olsun. Klasördeki IMAGE_HEALTH.CMD dosyasına sağ tıkla ve yönetici olarak çalıştır. Klavyeden 3 tuşuna bas, bu işlem biraz uzun sürecektir (yanıt vermiyor gibi görünse de "press any key" yazana kadar beklemelisin). Tamamlandıktan sonra klavyeden 8 tuşuna bas. Taramadan sonra sorun düzeltilecektir.

MEGA
 

Merhaba, aida64 ve aygıt yöneticisinden baktıgımda usb aygıtlarında bi problem göremedim. biraz çözmeye çalıştım ancak bi sonuç alamadım, tüm usb portlarını teker teker denedim sorunu olan yok.


Ayrıca dediğinz şekilde yaptım, verdiginiz uygulamayı indirip sistem dosyalarını kopyaladı düzeltti sanırım. işlem bittiginde tekrar scannow taraması yaptım yine üstteki resim gibi uyarı verdi ve altta log dosyası mevcut lütfen inceleyiniz

Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı
 
sfc pek çok düzeltme yapmış sadece bir dosya düzeltilmemiş. sfc tarama işlemini de belirttiğim program ile yapın düzeltecektir. Resimdeki USB portunda bilinmeyen bir aygıt görünüyor, çift tıkla ayrıntılar sekmesinde donanım kimlikleri bölümünü seç ve alttaki pencerede gösterilen kimliklerden en üsttekini kopyalayıp burada belirt, inceleyeyim. Bu arada mavi ekran alıyor musun?
 
bilgisayarı birkaç kere tekrar başlattım, tekrar komut isteminden sfc taraması yaptım bu sefer sorunsuz tarama yaptı hata bulamadı. tam emin olmak için şuan tekrar tarama yapıyorum.

usb portunda çift tıklayarak vs, herhangi bi sekme özellik penceresi gibi yerler açılmıyor herhangi bir belirtide vermiyor sadece üstte gönderdigim resim gibi gösteriyor. herhangi bir mavi ekran almadım teşekkürler



Merhaba, bugun photshop programını açmaya çalıştıgımda direk mavi ekran hatası aldım 2kere denedim ve dump dosyasını yükledim. konuyu ilk açtıgımda 1kere mavi ekran verdikden sonra 2.ye vermiyordu anlam veremedim.

Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı



@cRea80
 
Tekrar merhaba, Aygıt yöneticisi > Görünüm > Gizli aygıtları göster işaretleyerek bir kontrol edin orada bilinmeyen aygıt görünebilir. Belki önemli bir şey değildir ama düzeltmekte fayda var. Döküm dosyalarını inceliyorum ayrıntıları paylaşırım. Bir şey daha; hep Photoshop kullanımında mı hata gerçekleşiyor.
 

Gizli aygıtları kontrol ettim herhangi bir bilinmeyen aygıt göstermiyor. Ek program sayesinde driver kontrol ettim şimdi güncelleme yapıyorum umarım problem yaratmaz. bilgisayarımda en ağır program photshop oldugu için onu açmamda oluyor şuana kadar.

 
Bence o şekilde güncelleme yapmayın genelde uygun olmayan güncellemeler kurulabiliyor. Önce aşağıdaki bağlantıyi inceleyerek mutlaka memtest ile bellekleri test et (uzun süre). Ben döküm dosyalarını ayrıntılı inceliyorum, biraz sürebilir.

Memtest86+ USB'den Çalışan RAM Bellek Test Programı

Tekrar merhaba, döküm dosyasını ayrıntılı inceledim spesifik bir hata göstermiyor dolayısıyla pek çok şeyden kaynaklanabilir (sürücü, bellek, virüs vb.). Fakat daha önemli bir şey var, sistem bileşenleriyle ilgisi olmayan o kadar çok şey yüklenmiş ki (sürücüler) belki sonradan kaldırılmış, adeta çöplük haline gelmiş. Yani bu şekilde işin içinden çıkmak tamamen tesadüf olur. Mesela bilgisayarınızın özelliklerinde Realtek kablosuz var ve sürücüler yüklenmiş fakat arka planda Intel wireless var, Intel management engine üç farklı versiyon artıkları var!!! Böyle uzuyor liste hepsini yazmayayım. Sana tavsiyem temiz bir kurulum yap sürücü bulma yazılımı kullanma aşağıdaki adreste bulunan sürücüleri kur. Sorun olmuyorsa sound blaster cinema v2 kur. Yapabileceğim maalesef bu, yoksa çok çok zaman alır. Sonrasında mavi ekran alırsan tekrar yardımcı olmaya çalışayım böylece tespitimiz daha kolay olur.

Monster Sürücüler (A5 V2.x)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…