Windows 10 minimize hale getirmek

OneManCTW

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar Windows'un abuk subuk programları arkada gereksiz işlemleri dayatmasından aşırı gıcık kaptığım için, biraz da böyle şeylerle uğraşmayı sevdiğim için Windows 10'u en stabil sade haliyle kullanmak istiyorum. Performance Edition var fakat başkası yaptığı için güvenemiyorum.

NTLite ile çok sınırlı erişim var pek istenilen yapılamıyor. Winreducer diye bir program buldum bunda da ayarları aşırı mı kapattım bilmiyorum ama format attığımda mavi ekran verdi :D internette yanlış mı araştırıyorum? Var mı bir tavsiyeniz?

İstediğim şey; Windows 10'u en sade haliyle kullanmak. 8 GB RAM var. En fazla boştayken %15 RAM kullanımı olsun istiyorum. Mümkün olduğunu biliyorum. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM kullanımının düşük olması, Windows 10'un stabil olması anlamına gelmiyor.

Windows'un RAM'i mümkün olan en yüksek değerde kullanma yönü vardır. Diğer uygulamalar ihtiyaç duyarsa, Windows kullandığı RAM'i düşürüp uygulama için yer açar.

Windows cihazınızda kasmıyorsa stabil demektir.

Boşta RAM kullanımını niye taktınız ki?

Gerekli olduğunda arka planda RAM sıkıştırılır. Yani çok az yer kaplar OS arkada.

Debloat istiyorsan O&O Shutup 10 ve O&O AppBuster kullan yeter.
RAM kullanımının düşük olması, Windows 10'un stabil olması anlamına gelmiyor.

Windows'un RAM'i mümkün olan en yüksek değerde kullanma yönü vardır. Diğer uygulamalar ihtiyaç duyarsa, Windows kullandığı RAM'i düşürüp uygulama için yer açar.

Windows cihazınızda kasmıyorsa stabil demektir.
İşte bunu demeye çalışıyorum. Ellerine sağlık.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı