Windows 7'den Windows 10'a yükseltilen sistemi stabil hale getirmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet sonuçları aynen bu şekilde aldım. @Recep Baltaş 'ın bahsettiği windows_old dosyasını silmem sıfırlama veya temiz kurulum yapma veyahutta format atma gereksinimi sırasında bir sıkıntı yaşatır mı bana, anladığım kadarıyla Windows 7 sürümünden arta kalan bilgileri silmiş olacağım çünkü. @AhmetAksoy

Windows.old klasörünü elle silmeye çalışmayın. Bilgisayardan C sürücüsüne sağ tıklayıp özelliklerden disk temizlemeyi açın. Sol alttaki sistem dosyalarını temizleme seçeneğini de seçtikten sonra eski işletim sistemi dosyalarını temizleme seçeneğini göreceksiniz. Ayrıca diğer seçenekleri de işaretleyip temizleme yapmanızı tavsiye ederim. Disk temizleme yaptıktan sonra Windows.old klasörü yerinde duruyorsa ellemeyin. Silinmeyen dosyalar şu anda işletim sisteminiz tarafından kullanılıyor olabilir. Ben böyle bir deneyim yaşadım, silince işletim sistemi açılmayabilir.

Peki son olarak bahsettiğiniz tüm işlemleri yaptım fakat beklediğim sonuca henüz ulaşamadım sizce sıfırlama yapmam yüzde kaç beni tatmin eder. @AhmetAksoy

Bilmiyorum. Şu anda ben bilgisayarıma temiz kurulum yapsam bir değişiklik olmayacağını biliyorum. Görev yöneticisinin resmini yollayın demiştim yollarsanız belki biraz daha yardımcı olabilirim. Ayrıca sistem özellikleriniz nedir onu da belirtin. Temiz kurulum yapmadan önce bahsettiğim yöntemi uygulayın, sorun Windows'tan kaynaklanıyorsa çözülebilir. Bahsettiğim yöntem Windows içinden ayarları koruyarak kurulumu başlatmak. Böylece programlarınız ve ayarları kaybolmamış olur.

görev yöneticisi1.png

Download Report.htm

@AhmetAksoy Hocam, bu arada sistemde donmalar başladı bugün sanki yeniden başlatılmış gibi tekrar başlangıç programlarını yüklüyor sık sık.

@Murat5038 Hocam mümkünse sizinde görüşlerinizi almak isterim.

Msconfig çalıştırıp servisler kısmından microsoft servislerini gizleyip hepsini kapatın. Görev yöneticisinden başlangıç sekmesinden başlangıçta çalışan bütün programları kapatın. Diski kullanan nedir? Görev yöneticisinden disk kullanım oranına sıralayıp resmini yollayın. Şu anki resimden pek bir şey anlaşılmıyor. Belki diskiniz bozulmuş da olabilir. HD Tune programıyla durumunu kontrol edin. Başka bir ihtimal diskiniz dolmuş olabilir. Sabit disk doldukça işlem hızı çok yavaşlıyor. Bir de Virüs taraması yapın. 360 Total Security programını tavsiye ederim. Bu programla virüs taraması yapmışken disk temizleme ve başlangıç hızlandırma kısımlarını da uygulayın.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı