Windows 10 modül yükleyicisi yok

• Konuyu başlatan Doin
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 0
  • Görüntüleme 2.273
Makaleler
2
Bir kaç ay önce format ile Windows 10'a geçtim. Oyunda aldığım bir hatadan dolayı, sorunu çözmek için buraya erişmem gerek.

Hizmetler sekmesi dahil hiçbir yerde Windows Modül Yükleyicisi yok.

Modül yükleyicisi olmadığı için SFC /scannow gibi CMD komutlarını kullanamıyorum.
Windows Update yapamıyorum, doğal olarak başarısız oluyor.
Allupdate.bat 'da işe yaramadı.

Şu an Windows 10 'un son çıkan sürümü 20H2 güncellemesini kuruyorum. Bakalım ne olacak.

123.png

Beklediğim gibi Windows'u güncellenmedi. Sistemi geri yüklemekten başka seçenek yok, temiz kurulum yapacağım.
Ayrıca, C:\Windows\servicing 'de TrustedInstaller.exe duruyor çalıştırmayı denedim, olmadı.

Sorunum çözülmedi, denediğim çözümleri sizlerle paylaşayım, ben de olmadı diye sizde de olmayacak diye bir kaide yok.

1. yol:

Başlat - çalıştır - CMD'yi yönetici olarak açıp bu kodu yapıştırıp [I]sc config trustinstaller start = auto[/I] ENTER tuşuna basın.

Başarı mesajı gelmelidir, ben de gelmedi.

Daha sonra bunu girin: [I]net start trustinstaller[/I]

Hizmetin başlatıldığını belirten bir mesaj görünmelidir.

Şimdi test edin: sfc /scannow

İşe yaramadıysa, 2. yol:

Windows Modules Installer bu linkten Windows sürümünüzü seçip .bat dosyasını indirip yönetici olarak çalıştırın.

Hizmetler kısmından gelip gelmediğini kontrol edin veya CMD'ye ''sfc /scannow'' komutu ile test edin.

3. yol:

CMD tekrar açın, c:\Windows\servicing bunu yapıştırıp ENTER deyin.
Bir katman açılacak, bunu yapıştırın:
TrustedInstaller.exe

Arka planda açılması lazım. İşlemleri yaptıktan sonra CMD üzerinde tekrar test edin: sfc /scannow

Scannow komutu çalıştıysa, sorun çözülmüştür demektir. Çalıştır'a ''services.msc'' yazıp hizmetler kısmından Windows Modül Yükleyicisi gelmiş mi kontrol edebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı