Windows 10 nasıl kurulur?

• Konuyu başlatan Pmb
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 36
  • Görüntüleme 1.074
Çok basit. Bir USB flash bellek satın al en az 4 GB olsun. Sonra Windows'un kendi sayfasından Windows 10 ISO'yu indir. Donanımın gücüne göre 64 ya da 32 Bit versiyonu var genelde 64 kullanılır.
İndirme işleminden sonra bilgisayarını yeniden başlat bellek takılı olsun, PC açılırken BIOS'a gir. Boot Manager'den USB flash belleğinin adını şeç sonra kaydedip çık. Bir daha ki açılışta otomatik olarak yükleyecek. Bir tane Windows 10 OEM key satın al fiyatları çok ucuz ve orijinal yükleme sırasında keyi gir. İşlem bitmiştir. Yüklemeden sonra Windows Update yaparak sürücülerini otomatik kuruyor zaten bu kadar.

Hocam aynen böyle yaptım yükleme ekranında hata verdi BIOS'ta kaldım. Ayrıca Rufus'la yazdırmanın farkı ne onu anlamış değilim.

Hocam aynen böyle yaptım yükleme ekranında hata verdi BIOS'ta kaldım. Ayrıca Rufus'la yazdırmanın farkı ne onu anlamış değilim.
sisteminiz uefi mi yoksa legacy bios mu?

Bilmiyorum nereden bakabilirim?

Windowsda Windows tuşu+r yaptıktan sonra açılan yere msinfo32.exe yazarsanız karşınıza çıkar UEFI mi legacy mi olduğu.

EDİT: UEFI'ya da eski yazması gerekir.

Rufus ile yazdırmaya mı çekiniyorsunuz ben tam anlamadım? Size sıkıntı yaratacaksa başka bir rehber bulmayı deneyin.

Hayır çekinmiyorum. Anlayamadığınız şey zaten bu videoları izledim. Konuyu açarken de yazdım. Videoyu takip ederek kurmayı denedim ama olmadı demek ki anlamamışım. Size soruyorum bunlar ne anlama geliyor, nasıl kurmalıyım?
Windowsda Windows tuşu+r yaptıktan sonra açılan yere msinfo32.exe yazarsanız karşınıza çıkar UEFI mi legacy mi olduğu.

EDİT: UEFI'ya da eski yazması gerekir.
UEFI yazıyor hocam.

Hayır çekinmiyorum. Anlayamadığınız şey zaten bu videoları izledim. Konuyu açarken de yazdım. Videoyu takip ederek kurmayı denedim ama olmadı demek ki anlamamışım. Size soruyorum bunlar ne anlama geliyor, nasıl kurmalıyım?

UEFI yazıyor hocam.
Rufus kullanmadan mı kurmayı denediniz? ISO dosyasını attığım linkten mi indirdiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı