Windows 10 nasıl silinir?

393654

Kilopat
Makaleler
1
Merhabalar, cihazım da bir adet 256 GB SSD takılı ve Windows 10 yüklü. Ben diski tamamen silip temiz kurulum yapmak istiyorum fakat diski nasıl sileceğimi bilmiyorum. Adım adım neler yapmam gerektiğini anlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Rufus ile Windows 10 ISO'su ve USB'ye ihtiyacınız var.
1- Rufus programını indirip Windows 10 ISO'nuz varsa, USB'ye yazdırın.
2-Bilgisayarınızı yeniden başlatıp, Boot tuşunuza sürekli basın.(açılırken)
2.1-İleri, ileri, ürün anahtarım yok deyince karşınıza menü gelecek.
3-Gelişmiş yazana basıp diskinizi seçin.
3.1-Biçimlendir'e basın. Gelen uyarıya Evet ya da Tamam deyin. Böylece Windows silinmiş olacak.
Dikkat! Kendi diskinizi seçmemeye çalışın.

Flash belleği Rufus programı ile ISO dosyasını kullanarak format USB'si haline getirdiğinizde Boot ayarlarınızdan flash belleği seçeceksiniz. İşletim sistemini yüklemeden önce karşınıza diskinizin bölümleri çıkacak. Oradan hepsini teker teker seçip sileceksiniz. Sonrasında ise atıyorum 1TB HDD var onu ikiye bölüp 500 GB C diski 500 GB D diski yapabilirsiniz. Sonrasında ise işletim sistemini yükleyin. Bilgisayar 10 saniye sonra yeniden başlayacak gibi bir yazı göreceksiniz bir süre sonra. O ekran geldiğinde flash belleği çıkarabilirsiniz.

Konu sahibi diski silmeyi sormuş?

1626454126708.png

Şuradaki " silip temiz kurulum yapmak istiyorum" kısmı için dedim. Dediğiniz sadece diski silmek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı