Windows 10 Neden Tercih Edilmeli?

Yusuf Alt

Hectopat
Yer
İstanbul, Ataşehir
Daha fazla  
Meslek
/
Benim işletim sistemim Windows 7. Günümüze kadar çıkan serileri arasında en çok 8. 1 sürümünü sevdim fakat o sürüm de çok az kullanılıyor artık. Ben de Windows 10 işletim sistemini kurmayı düşündüm fakat farklılıklarını, artı ve eksilerini bilmiyorum. Bu başlık altında beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
En büyük artılarından biri DX12 desteği. Güncellik her zaman güvenlik ve performanstan yanadır. Bu kadarı kafi sanırım.

• Güvenlik: Windows 10 şu anda en sık güncellenen ve güvenlik yamaları alan işletim sistemi.
  • Performans: DirectX 12 ve WDDM 2.3 ile Windows 10 oyunlar için en iyi işletim sistemi.
  • Güncel teknolojiler: Doğrudan NVMe ve UEFI desteği ile de güncel cihazlar için en iyi İS.
  • Sürücüler: Birçok sürücüyü daha kurulum biter bitmez kuruyor ve güncellemelerde de epey donanıma destek sunuyor.
  • Destek: Windows 10 altına destek vermiyoruz :) O yüzden yardım almak istiyorsanız Windows 10 kuracaksınız.

Ben herzaman için sistemine uygun olan işletim sistemi seçmen taraftarıyım. Yukarıdaki mesajlarda bir tane yanlış cümle yok. Bazı arkadaşlarla fikir ayrılığına düştüğüm nokta şu: eski sistemlerde Windows 7 kullanılması taraftarıyım. Windows 10'un UEFI destekli 4 GB RAM ve üzeri sistemlerde kullanılması gerektiğine inanıyorum.

Çok fazla sorunu olan bir işletim sistemi ve DirectX 12 hikaye, şu an DirectX 11 yeterli zaten. Yeni çıkmış oyunlara bakarsan DirectX 12 yerine 11 istiyor. O yüzden gereksiz. Zaten gelecek tüm oyunlar DX 12 olacak diye milleti keriz yerine koydular ama yine de başarılı olamadı. Hedefleri tutmadı. Şu an Windows kullanım oranı Windows 7 %40, Windows 10 %27. Ama şu bir gerçek uzun vadede Windows 10 en iyi işletim sistemi olacak çünkü tek işletim sistemi olacak diye biliniyor. Yine de Windows 7 şu an en iyi ve en stabil ama geçeceksen Windows 10'a birkaç küçük ayar yapman iyi olur. Arka plan uygulama kapatma gibi, bildirimleri kapatma gibi, Xbox kapatmak gibi ve daha birçok ayar :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı