Windows 10 "NTFS fıle System" hatası

vkopuzoglu

Decapat
Katılım
2 Temmuz 2020
Mesajlar
11
Selamlar,
Bilgisayarımın mekanik diskinde sürekli mavi ekran hataları alıyordum. En son çıkan NTFS file System hatasından bir türlü kurtulamadım. Format atacağım sırada bile formata engel olup sürekli bu mavi ekran hatasını alıyorum. Araştırdığım bazı yerlerde komut istemi ile çözüldüğünü falan gördüm. Ancak bilgisayarımın o bölümüne ulaşmama izin vermiyor sadece BIOS'a girebiliyorum. SSD alıp ona Win 10'u kurdum ancak onu da sadece mekanik diski çıkartırsam izin veriyordu. Şu an mekanik diskimi hiçbir şekilde kullanamıyorum. Sadece Ubuntu ile bilgisayarı açarsam o diske ulaşabiliyorum. Başka hiçbir türlü NTFS file System hatasını geçemiyorum.

Bunu nasıl çözebilirim?

Mekanik diskteki Windows silersem sorunu halledebilecekmişim gibi geliyor ama o C: kısmını bir türlü silemediğimden 1TB diskimi kullanamıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yok maalesef çözemedim öyle kaldı. Ehil bir bilgisayarcıya götürmüştüm tamir için usta diske bile giremedi, bilgisayarını kitledi kaldı öyle. Bakmadım ama büyük ihtimal o meşhur "bad sector" durumu oldu sanırım. Yakın zamanda 2TB lık yeni bir mekanik disk almayı düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı