Çözüldü Windows 10 "ntoskrnl.exe" mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Agamanil

Decapat
Katılım
19 Haziran 2021
Mesajlar
109
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Konuya geçeceksek eğer bluescreen yiyorum sürekli BlueScreenView diye bir uygulamadan sebeplerine baktım fotoları atıyorum kırmızı olanlar sebepleri zaten anlarsınız sebebi nedir? İsterseniz minidump paylaşabilirim herhangi bir oyuna girince falan yapıyor genelde bazen PC açılırken PC'de sadece dizi izleyebiliyorum şu an.

1713043000589.png

1713043016705.png
 
Çözüm
Bu dosyalarda problem hala sabit internet sürücüsü olarak duruyor. BIOS'a girip ayarlarını sıfırla ve o şekilde kullan. Sorun tekrarlarsa disklerinin kablolarını kontrol et ve bir RAM testi yap.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

* BIOS Sıfırlama Rehberi
Ntoskrnl.exe dosyasında sorun varEki Görüntüle 2169485

Ntoskrnl.exe, Windows'un mavi ekran için "Gerçek suçlu"yu bulamadığı durumlarda gösterdiği sorundur çünkü bu çökmelerin hepsi çekirdekte oluyor ve gerçek suçlu bulunmadığı zaman çekirdek olarak döndürüyor sistem bunu. İşin yok, sistem çekirdeğine karışırsan mavi ekrandan çok daha büyük sorunlar yaşarsın. Disklerin temiz duruyorlar.
 
Ntoskrnl.exe, Windows'un mavi ekran için "Gerçek suçlu"yu bulamadığı durumlarda gösterdiği sorundur, çünkü bu çökmelerin hepsi çekirdekte oluyor ve gerçek suçlu bulunmadığı zaman çekirdek olarak döndürüyor sistem bunu. İşin yok, sistem çekirdeğine karışırsan mavi ekrandan çok daha büyük sorunlar yaşarsın. Disklerin temiz duruyorlar.
Peki şuan ne yapabilirim sizce bu arada yeni iki ram aldım perşembe günü geliyorlar dediğiniz sürücüleri güncelleyebildim sanırım ona nasıl bakabilirim anakartım eski olduğu için 2016da falan çıkmışlardı ztn
 

İndir ve oluşan linki at.

Şu an sistemindeki tek RAM 1600 hızında çalışıyor, elinle mi çektin o hıza?
Hayır ram mhz ayarlamayı bilmiyorum birazdan atacağım hocam


İndir ve oluşan linki at.

Şu an sistemindeki tek RAM 1600 hızında çalışıyor, elinle mi çektin o hıza?
söylediğiniz link
 
Son düzenleme:
Sürücülerini güncellemişsin, üzerine ek bir şey söylemeye gerek yok. Mavi ekranların ne durumda?
:( şu surat ifadesini görmekten bıktım diyorumki pc fazla zorlanmazsa belki oyun oynayabilirim ama robloxta bile mavi ekran veriyor prime videodan dizi izliyorum onda sıkıntı yok ama az öncemi ne izlerken mavi ekran yedim
 

Yeni konular

Geri
Yukarı