Çözüldü Windows 10 "Ntoskrnl.exe" Mavi Ekran Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

aykutmehmetd

Kilopat
Yer
Bandırma
Daha fazla  
Bu hatayı 4-5 ay önce alıyordum. Format atmıştık ve düzelmişti. Şimdi 5 ay sonra tekrardan bu hata ile karşılaşmak beni üzdü. BlueScreenView görüntüsünü atıyorum.

maviekran.png

Çözüm
Konuyu "hortlatmak" oluyor ama yazmadan edemeyeceğim. Öncelikle @nevdar_1986 teşekkür ederim çok haklısınız. Ayrıca bu tarz hata alan arkadaşlara tavsiyem (Sorunu tek başıma çözdüm, forumlardaki hiçbir şey işime yaramadı.); HDD'nizi kontrol edin. Bende Bad Sector sorunu olduğu için sürekli mavi ekran hatası ile karşılaşıyormuşum. İlerleyen zamanlarda bir SSD aldım ve sistemi ona kurdum. Ayrıca HDD'yi kullanmaya da devam ediyorum. Şuan sistemde hiçbir sıkıntı yok. Bilgisayarım sorunsuz çalışıyor. Buraya bir moderatör bakıyorsa konuyu kilitleyebilir sorun çözülmüştür.
Nerede?

Hangi rehbere göre hazırladın?

Nerede derken memtest sonucunun görüntüsünü mü atmalıydım?

Bu rehbere göre hazırladım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehbere göre hazırladım:
Rehbere göre hazırladıysanız görebilmen lazımdı. Yaptığın hata veya eksik bir yer var demek ki. Hala yapamadıysan video çekip nasıl yaptığını paylaşırsın hatanı o şekilde görürüz.

Artı -2 Eksi
Rehbere göre hazırladıysanız görebilmen lazımdı. Yaptığın hata veya eksik bir yer var demek ki. Hala yapamadıysan video çekip nasıl yaptığını paylaşırsın hatanı o şekilde görürüz.

Hayır, hatamı biliyorum zaten. Hatam BIOS'u sıfırlamak. BIOS'u sıfırlarsam sorun düzelecek fakat BIOS sıfırlama yerini bulamadım :(
Size dün yazdığım mesajdan sonra tekrar mavi ekran aldım ve bilgisayar kapata bastığımda ekran gitti fakat ne kadar beklesem de bilgisayar kapanmadı hala bütün fanlar dönüyordu, ben de son çare power tuşuna uzun süre basılı tutup kapattım.
yinemaviekran.rar

Hayır, hatamı biliyorum zaten.
Hala hatanı bilmiyorsun ne BIOS sıfırlamasından söz ediyorsunuz? Daha BIOS'u güncelleyemiyorsunuz sıfırlamayı işin içine katıyorsunuz. Rehberi düzgünce yapıp istediklerimizi iyice anlayıp sonra yorum yazın.
Size dün yazdığım mesajdan sonra tekrar mavi ekran aldım
Dediklerimizi yapmadıktan sonra yeni mavi ekranlar bizi ilgilendirmiyor.

Artı -4 Eksi
Hala hatanı bilmiyorsun ne BIOS sıfırlamasından söz ediyorsunuz? Daha BIOS'u güncelleyemiyorsunuz sıfırlamayı işin içine katıyorsunuz. Rehberi düzgünce yapıp istediklerimizi iyice anlayıp sonra yorum yazın.

Dediklerimizi yapmadıktan sonra yeni mavi ekranlar bizi ilgilendirmiyor.

Dediğiniz gibi ethernet sürücümü güncelledim, BIOS sürümümü güncelledim (8.1'den 8.4'e yükselttim):

IMG_08311.jpg

Memtest yaptım, bu da sonucu:

IMG_08322.jpg

Şimdilik bir sıkıntı yok bilgisayarda. Bakalım tekrardan bir sorun ile karşılaşacak mıyım? Teşekkürler.

@Murat5038

@Murat5038 Dediklerinizi yaptıktan 1 gün sonra tekrar mavi ekran hatası aldım :( Galiba Hamachi bir sıkıntı yapıyor çünkü mavi ekrandan sonra bilgisayar yeniden başlatılınca Hamachi hizmetlerden otomatik olarak kapatılıyor ve ben tekrar açıyorum. Ama uzun süredir Hamachi sıkıntı yapmıyordu neden şimdi? Minidump dosyam: 070417-24078-01.rar

@claus @Recep Baltaş

Kaldırın diye en başta yazmama rağmen dediklerimizi yapmıyorsan yardım beklemeyin.
Kardeş iyi hoş diyorsun da bu üslup daha doğrusu üslupsuzluk nedir? Kimi neyi azarlıyorsun? Evet belki birçok kişiden çok daha fazla şey biliyor olabilirsin ama insanlara nasıl davranman gerektiğini bilmediğin ortada. İnsanlara yardım mı ediyorsun, onları dövüyor musun? Sırf senin üslubunun çirkinliği yüzünden giriş yapıp cevap yazmak istedim çünkü çok rahatsız oldum. Kaldı ki; sorun yaşayan arkadaş sana karşı bu konuda bir uyarıda bulunmadıysa bu; senin doğru yolda olduğun anlamına gelmez. Sadece senin bilgine ihtiyacı olduğu için sana bir şey diyememiştir. Önce azıcık insan olmayı öğrenmek gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı