Windows 10 OEM almak günah mı?

Çok haklısınız. Ben de korsan oyun oynardım sürekli ama son 2-3 senedir orijinal satın alıyorum oyunları. 800-1000 liralar büyük sayılar. Ben de veremem. Örneğin sürekli kullanmam gereken MS Office ve Adobe Photoshop programları var. Şimdilik MS Office için öğrenci lisansım var okul tarafından. Photoshop aylık 60 lira istiyor. Tek seferlik satın alma olsa yine 300-400 liraya düşünülür ama 1 yıllık photoshop için 720 lira fatura çıkıyor. Ben de GIMP ile işleri halletmeye çalışıyorum. Paramız da maalesef değersiz olduğu için aşırı pahalı fiyatlar çıkıyor. Yeni aldığım bilgisayarda Windows deneme sürümüyle idare ediyorum

10TL'ye aldım ve kullanıyorum. İnsanlar saf mı da 800TL versin. Onla ben yeni anakart alırım.

Google Müslümanlar tarafından kurulmadı. Google sayesinde Technopat'a giriyorsun. Wow wow haram. Elindeki teknolojiler Müslüman olmayanlar tarafından yapıldı. Wow wow haram. Windows kafir icadı kullanmak günahtır. Millet aya çıkmak hakkında tartışmalar yapsın, bilim ve felsefe konuşsun. Biz bunları konuşalım.

Paramız da maalesef değersiz olduğu için aşırı pahalı fiyatlar çıkıyor.
Ne yazıkki... Hani fiyatları da uygun olsa veririm her şeyin orijinalini kullanmak için çabalıyorum. Çalışıyorum, para geçiyor elime, niye günaha gireyim veya sürekli bunu düşüneyim. 140$'dan satılıyor. Aynı birim veya bı tık üstü olsa herkes alır kullanır.

Windows neden CD projekt Red'in yaptığı gibi yapmayıp Türkiye'de Windows fiyatlarını Türkiye'de daha uygun hale getirmiyor?
CD Projekt'ten önce Polonya'da korsancılıkta Türkiye gibi bir yerdi,
Mesela Witcher 3 normalde 30 dolar.
Ama adamlar bunu Türkiye'de 210 TL'den değil 70 TL'den satıyor.
Çünkü biliyorlar ki Türkiye gelişmekte olan bir ülke ve asgari maaş 400 dolar.
1 PC'lik Windows lisansı Amerika'da 199 dolar.
Türkiye'de 1900 TL (253 dolar)
53 dolarlık fark nereden geliyor? Eğer Microsoft orijinal ürünün alınması isterse biraz daha "alınabilir" bir şey olması lazım.
Ben öğrenciyim, benim senin baban almaz bunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…